Fenntartható fejlödés a kis- és középvárosokban – Integrált Településfejlesztési Stratégia kidolgozása

Pétervására Város Önkormányzata a Belügyminisztérium támogatásával az (OPUS Team kft. segítségével) úgy határozott, hogy 2015 I. félévében elkészíti a város Integrált Településfejlesztési Stratégiáját.

A Belügyminisztérium támogatást nyújt a járásszékhely önkormányzatok részére a 2014-2020-as fejlesztési időszakra vonatkozóan a releváns jogszabálynak megfelelő településfejlesztési koncepciók és integrált településfejlesztési stratégiák kidolgozására. A Belügyminisztérium által kiírt „Vállalkozási szerződés Integrált Településfejlesztési Stratégiák elkészítésére” tárgyú közbeszerzési eljárás Észak-Magyarországra vonatkozó része tekintetében az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség NKft., az OPUS Team Kft., és az Art Vital Kft. alkotta „ITS 2014 Konzorcium” lett a nyertes ajánlattevő, így e konzorcium kapott megbízást Pétervására integrált településfejlesztési stratégiája kidolgozására.

Az ITS 2014 Konzorcium közreműködésével és a Belügyminisztérium támogatásával az ÉMOP-6.2.1/K-13-2014-0002 azonosító számú, “Észak-Magyarországi Operatív Program – Fenntartható településfejlesztés a kis- és középvárosokban – Integrált Településfejlesztési Stratégiák kidolgozása” című projekt keretében 2015 januárjában megkezdődött Pétervására Integrált Településfejlesztési Stratégiája elkészítése. Az ITS a települési problémákat komplexen kezelő, azokra együttesen reagáló dokumentumként lehetővé teszi Pétervására, mint járásszékhely település számára az átgondolt, tervszerű fejlődést. Pétervására város a partnerség elve mellett elköteleződve fontosnak tartja mind a tervezés, mind a megvalósítás, illetve a majdani felülvizsgálat során is a partnerség, mint horizontális alapelv érvényesítését.

Ennek érdekében az önkormányzat ezen partnerségi felületen is tájékoztatni kívánja a nyilvánosságot a tervezés megindulásáról, előrehaladásáról, közzéteszi az elkészülő, társadalmasításra szánt munkaanyagokat és elérhetővé teszi a véleményezés strukturált módját lehetővé tevő véleményező adatlapot.

Véleményező adatlap

Pétervására Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája – Megalapozó vizsgálat

Pétervására Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája – Társadalmasítás

SZ2020-pr_altpic_2

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük