Pályázat – Egészségügyi központ fejlesztése

Kedvezményezett neve : Pétervására Város Önkormányzata

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében megvalósuló „Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése” című konstrukció

TOP_PLUSZ-3.3.2-21 kódszámon „Pétervásárai egészségház infrastrukturális fejlesztése”
TOP_PLUSZ-3.3.2-21-HE1-2022-00012 azonosítószámú projekt

A szerződött támogatás összege: 110.273.702 Forint
A projekt kezdete: 2022. augusztus 1.
Várható befejezés: 2024. december. 31.

A fejlesztés fő célja Pétervására Város Önkormányzat egészségügyi alapellátást biztosító szolgálatának, a pétervásárai Egészségügyi Központnak a megújítása, mind épület felújítás, mind eszközbeszerzést tekintve.

Az épület fő kivitelezési munkálatai a következő részekből állnak, egyrészt az elő tetők kialakítása bejáratoknál, melynek tartószerkezete az épület homlokzatához rögzített, ehhez kapcsolódik külső munkálati elemként a külső lépcsők és rámpa felújítás. Másrészt a kivitelezés része az épületben a meglévő vizesblokk átalakítása, amely által az ügyfélváró területe nő, a férfi és női vizesblokk átépítése, váró és rendelők festése. Fő fejlesztési cél a kamerarendszer, a betegirányítási rendszer kiépítése. Korszerűsítésre kerülnek, a világítótestek, illetve kiépítésre kerül az oldalfali mono és multi split klímák. Az épület belső kialakításánál fokozott követelmény a beépített anyagok tartóssága, igénybevétellel szembeni ellenállása.

A pályázat keretében cél az eszközbeszerzés. Célja a szolgáltatások színvonalának és a munkafeltételek minőségének javítása korszerű, magasabb értéket képviselő eszközök beszerzésével. Ilyen jelenbeli egészségügyi technika a beteghívó eszköz, illetve a fogorvosi eljárás során, szinte már nélkülözhetetlen fogorvosi röntgengép.

A pályázat célja a régió fejlettségi pozíciójának javítása, ennek keretében a helyi fejlesztések révén gazdaságélénkítés, munkahelymegőrzés és munkahelyteremtés valósuljon meg. Az életminőség javítása érdekében a város-vidék különbségek csökkentése, a térségek és települések népességmegtartó képességének erősítése, a családvédelem.