Tündérvölgy nap

2017. március. 17.-én a Pétervásárai Napköziotthonos Óvoda szakmai napot tartott a helyi Művelődési Házban. A rendezvény neve: Tündérvölgy. Ezt a hagyomány már 5 éve minden tavaszon megszervezzük, itt a Tarna- völgyében. Elfogadták a meghívásunkat a környék óvodásai és iskolásai. Városunk polgármestere, Eged István köszöntötte a vendégeket. Külön megtisztelő volt számunkra, hogy a Feledi testvér óvodánkból is ellátogattak hozzánk. először a Tamási Áron Általános Iskola Mohácsi busók táncával nyitotta meg a Tündérvölgyünket.

Felléptek: a Napocska csoportos gyermekek a Száguldás, a Manó csoport gyermekei a Fáraók kincsei, a Bóbita csoport gyermekei a Latin ritmusokkal varázsolták el a nézőközönséget. A váraszói óvodások a Magyar zászló három színével tündököltek, a Szajlai Mákvirág óvoda Fonóházas jelenetet adtak elő, a Mátraderecskei gyermekek Ovisramli zenére táncoltak, a bükkszéki óvodások verssel kedveskedtek, Bükkszenterzsébet az „Élet örömeit” hozták el nekünk, a tarnalelesziek először léptek fel és Tavaszi szalagos tánccal leptek meg bennünket, a recskiek a Cseperedők körtáncát adták elő, a cerediek népi játékkal kedveskedtek, a zabariak pedig Botos tánccal szórakoztattak, az istenmezeijeknél „Repült a zsebkendő”, a tarnaleleszi iskolások a Táncoló talpak műsorát adták elő, a Borostyán népi játék csoport a Két tölgy című műsorával zárta az ünnepségünket. Erre az alkalomra Kiadványt adtunk ki, amit a fellépő- és a meghívott vendégeknek átadtunk (amely a rendezvényünket mutatja be 2012-től).

A pétervásárai óvodapedagógus Bódiné Pető Ilona negyven év munkával töltött idő után nyugdíjba vonul. Itt köszöntük meg eddigi munkáját. Csodálatos délelőtt volt. Mindenki ajándékkal és sok-sok élménnyel tért haza. Legközelebb májusban, Mátraderecskén találkozunk a Szivárvány napon.

 

„Egy tündér szállt a réteken,
Virágokat hintve szét,
Kezébe volt a végtelen,
S kitárult, mint az ég”

Zay Ágnes, óvodapedagógus