Pétervására SE: kiemelkedő év volt

A Pétervására SE 2007 óta minden év decemberében összehívja a szervezet utánpótlás korú sportolóit, hogy elismerje munkájukat, motiválja sportolásukat és a legjobban teljesítőket különdíjjal jutalmazzanak.
Idén is a helyi fogadóban gyűltek össze a klub labdarúgói, karatékái, röplabdázói és sakkozói. A többi szakosztályban nem folyik utánpótlás-nevelés, bár nem régiben elindult az asztalitenisz szakosztályban a gyerekek képzése, és jövőre minden bizonnyal már atléták is megkezdik a munkát.

Eged István polgármester méltatta a gyerekek eredményeit és az edzők, szakosztályvezetők munkáját. Külön köszönetet mondott a szülőknek, akik a legfontosabb támogatást adják meg a gyerekeknek. Hangsúlyozta az egyesület, az önkormányzat, az általános iskola és az óvoda példás együttműködését a sport területén is.

Boros Csaba, az esemény főszervezője kiemelkedőnek nevezte a 2016-os évet, mert a szakosztályokban sportoló gyerekek nagyon jó eredményeket értek el. Köztük az U16-os labdarúgó-csapat aranyérme, az U14-es csapat ezüstérme, a IV. korcsoportos labdarúgó fiúk országos ezüstérme, a karatékák országos és világbajnokságon szerzett érmeik, a röplabdás lányok és a sakkozó gyerekek megyei sikereit. Elmondta továbbá, hogy szerencsére nagyon sok tehetséges sportolójuk van, de ez nem elég, ha nincs mögötte munka, szorgalom. Arra kérte a gyerekeket küzdjenek az álmaikért, mert semmi sincs ingyen, minden eredményért keményen meg kell dolgozni. Kitért arra is, hogy az egész egyesület nem tudna működni a város önkormányzati támogatása nélkül, illetve megköszönte azoknak a szponzoroknak is, akik támogatták a gyerekeket ebben az évben is.
Az est további részében edzők, szakosztályvezetők beszámolót tartottak az éves munkáról és eredményekről.

Ahogy minden évben most is sorra került az év legjobb utánpótlás korú sportolók díjazására:

Legjobb gyermek labdarúgó: Molnár Gergő
Legjobb U14-es labdarúgó: Martusz Bálint
Legjobb U16-os labdarúgó: Szabó Zsombor
Legjobb U19-es labdarúgó: Szabó Márton
Legjobb karatéka: Bán Viktor
Legjobb sakkozó: Csonka Márió
Legjobb röplabdázó: Molnár Janka

Teljes cikk: http://www.heol.hu/heves/sport/petervasara-se-kiemelkedo-ev-volt-697768/