Tündérvölgy ünnepség

Máricus. 25.-én a Pétervásárai Napköziotthonos Óvoda szakmai napot tartott a helyi Művelődési Házban. A rendezvény neve: Tündérvölgy.

Ezt a hagyomány már nyolcadik éve minden tavaszon megszervezzük, itt a Tarna- völgyében. A pétervásárai óvodások: a Bóbita csoport: A bogarak táncával, a Manó csoport: Gyermek szerelem, a Napocska csoport: A focisták és a pom-pom lányok műsorával léptek fel a színpadra. Tehetséggondozáson belül kettő csoportot alakítottunk ki az óvodánkba. A Kengu tánccsoportot (pom – pom lányok) és a Borostyán népi játék és tánccsoportot, ahol a gyermeket egy lakodalmast adtak elő. Eljöttek az ünnepségünkre a Váraszói óvodások: Pingvin tánccal, Istenmezejiek: Esernyőkkel, a Szajlaiak: Lufikkal táncoltak. Nagyon örültünk a Mátraderecskei, Bükkszenterzsébeti és a Recski gyermekek részvételének, táncának.

Az a megtiszteltetés ért, hogy a Recski óvónő: Bódi Csabáné, Márti negyven év után utoljára a mi ünnepségünkön lépett fel. Boldogan adtam át ajándékunkat: egy csokor virágot. A Tamási Áron Általános Iskolát: Braun Zsófi képviselte. Műsorának címe: Pók. Gyönyörű, kápráztató tánc volt. Sajnáljuk, hogy a Tarnaleleszi óvodások betegség miatt nem tudtak eljönni, de a Tarnaleleszi iskolások Dömök László tanár úr irányításával részt vettek a tavasz várón. Csodálatos délelőtt volt. Mindenki ajándékkal és sok-sok élménnyel tért haza. Legközelebb júniusban, Mátraderecskén találkozunk a Szivárvány napon.

„Jó tündér módjára addig maradok
amíg adhatok…………
ha tested fáradt a Lelked ragyog
a Csoda Te vagy ameddig hagyod……

Dobi Istvánné – Intézményvezető

bobita1 bobita2 bobita3 bobita4 bobita5 bobita6 mano1 mano2 mano3 mano4 mano5 mano6 napocska1 napocska2 napocska3 napocska4 napocska5 napocska6