Tüzoltóság régen és most

Óvóhelyek makettjei is láthatóak a helyi kiállításon Pétervásárán.

„Hazámat szolgálom, a védelmi igazgatás régen és most” címmel kiállítás nyílt a pétervásárai Művelődési Házban hétfőn – tájékoztatta a Hírlapot Antal Erika tűzoltó százados, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. A tárlatot dr. Nagy Tibor János pétervásárai járási hivatalvezető nyitotta meg, amelyet Eged István polgármester köszöntője követett.

A szakmai megnyitót Seres Tibor tű. alezredes, egri katasztrófavédelmi kirendeltség-vezető tartotta, amely során beszélt a kiállított tárgyakról, eszközökről és azok történetéről. A Tamási Áron Általános Iskola tanulói ünnepi műsorral készültek, versekkel és énekekkel színesítették az ünnepséget. A rendezvény hivatalos részének végeztével az érdeklődők megtekinthették a tárlatot. Az eseményen részt vettek a közeli települések polgármesterei, valamint több helyi intézmény vezetője is.

Az érdekes múltidéző tárlat március 7-ig látogatható Fotó: HMKVI

 

A kiállítás a tűzoltóság és a védelmi igazgatás múltját és jelenét mutatja be. Fellelhetőek régi tűzoltó védőruhák, védőeszközök, felszerelések, óvóhelyek makettjei, valamint a homokzsákok építésének folyamatrendszerei is. Képeken keresztül a helyi önkéntes tűzoltók múltjába is bepillantást nyerhetnek az odalátogatók.