Hazai pénzböl, gyorsútként épülhet meg a négysávos 23-25-ös

Hazai költségvetési pénzből valósulhat meg a 23-as és 25-ös főutak Bátonyterenye és Ózd közötti négynyomúsítása, derül ki dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter Vona Gábornak adott válaszából.

A 60 kilométer hosszú útszakaszból a 23-as főút eleje (a 0-32,7 kilométeres közötti szakasz), valamint a 25-ös főút 44+396 — 72+700 kilométerszelvények közötti rész újul meg. A nógrádi (Bátonyterenye-Kisterenye, Nemti, Nádújfalu) és borsodi (Borsodnádasd, Járdánháza, Arló és Ózd) településeken kívül érinti Ivádot, Pétervásárát, Bükkszenterzsébetet, Tarnaleleszt, Szentdomonkost is.

A fejlesztési miniszter tájékoztatása szerint a 23. és 25. főutak Bátonyterenye és Ózd közötti szakaszai gyorsúti műszaki tartalommal, egyebek mellett kétszer két sávval, fizikai elválasztással épülnek meg. A fejlesztés során az érintett településeknél elkerülő szakaszok is épülnek, az viszont, hogy a Borsodnádasd és Szentdomonkos közötti szerpentinnel mit tudnak kezdeni, még nem tudni. A tervek szerint a kivitelezést 2017. második negyedévében kezdik meg, az út pedig 2019-ben készülhet el.