Pétervásárán jó ütemben halad a városrehabilitáció

A településközpontját végigjárva mindenhol építkezésbe, felújításba botlik az ember. Számos intézmény újul meg ez év végéig.

Az elmúlt évben számos pályázatot nyert önkormányzat, melynek háttérmunkálatai 2013-ban már elkezdődtek, azonban ebben az évben már látványos, kézzel fogható eredmények várhatók.

Az egészségügyi központ korszerűsítésére és akadálymentesítésére több mint 57 millió forintot fordíthatnak. Ebből oldják meg a hőszigetelést, fűtés korszerűsítenek, tetőcserét végeznek, új, tágas várótermet, s egy új fogorvosi rendelőt alakítanak ki. Az épület akadálymentesítését követően parkolóhelyeket is létesítenek. A munkálatok várhatóan a nyár végén fejeződnek be.

Gőzerővel folyik a városrehabilitációs program keretein belül megvalósuló művelődési ház bővítése is. Az intézmény egy 200 négyzetméteres teremmel, s mellékhelyiséggel bővül, így a szervezők sok programot tudnak majd megvalósítani, akár párhuzamosan is. Ha minden a terv szerint halad, május végén az ünnepélyes átadásra is sor kerülhet.

A városrehabilitációs program része a Főtér dísztérré alakítása is. Itt a burkolt terület kialakítása után ivókutat, padokat, kerékpártárolókat helyeznek. A parkosítás után augusztus végén vehetik birtokukba a városlakók.

forrás : HEOL.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük