Újabb uniós siker az iskolában

„Infókommunikációs technológia bevezetésével a kompetenciaalapú oktatás fejlesztéséért, a pétervásárai Tamási Áron Általános Iskolában”

Újabb Uniós siker Pétervásárán. 5 település együttesen nyert támogatást a közös fenntartású pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola kompetenciaalapú oktatás fejlesztésére!

A Pétervására, Erdőkövesd, Váraszó, Ivád, Kisfüzes települések társulása a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében (TIOP-1.1.1-07/1-2008-0020) 16.635.000 Ft vissza nem térítendő Európai Uniós forrást nyertek az oktatási informatikai infrastruktúra-fejlesztésre. A beruházás keretében a pétervásárai Tamási Áron Általános Iskolában és a Tamási Áron Általános Iskola Erdőkövesdi Tagiskolájában az alábbi eszközök segítik majd a tanárok és a diákok munkáját a modern kornak megfelelően: 22 db PC+monitor, 10 db Interaktív tábla projektorral, laptoppal, 1 db szerver, 1 db szavazó szett, 2 db wi-fi eszköz. Az infrastrukturális fejlesztéshez kapcsolódóan a tanárok képzésben részesülnek az eszközök használatáról.

A fejlesztés megvalósulásával olyan oktatási környezet kerül kialakításra, ahol a diákok az élethosszig tartó tanulás kulcskompetenciáinak fejlesztéséhez szükséges egyenlő hozzáférést, a pedagógusok pedig a feladataik ellátásához megfelelő infrastruktúrát kaphatnak.

A projekt megvalósításának teljes összegét az Európai Unió és a Magyar Állam finanszírozza a társult önkormányzatok anyagi szerepvállalása nélkül.

ujma

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Posts
Read More

Tüzgyújtási tilalom

Az utóbbi időben hosszabb ideje tartó csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért Heves megye területén lévő…
Read More

Szemétszállítás info

Tájékoztatjuk Pétervására város lakosságát, hogy 2013. november 1-én pénteken a kommunális és szelektív hulladékszállítást a szokásos időben végezzük.…