Intézkedések városunkban a koronavírus járványra való tekintettel

Tisztelt Pétervásáraiak!

Pétervására Város Önkormányzata rendkívüli intézkedéseket tett a koronavírus járványra való tekintettel Magyarország Kormánya és az Operatív Törzs utasításaival összhangban. Az önkormányzat fenntartásában lévő intézményekben az alábbi rendelkezések kerültek bevezetésre:

– minden intézményben elrendelésre került a kilincsek, mosdók, és minden olyan terület óránkénti fertőtlenítése, ahol testi érintkezés kialakulhat

– a közös helyiségekben folyamatosan szellőztetés, levegőcsere biztosítása

– az óvodában és a bölcsődésben a szülők csak az öltözőszekrényig kísérhetik gyermekeiket, a csoportszobába nem mehetnek be

– minden intézményben az épületek bejáratánál jól látható helyen kötelező kézfertőtlenítő kihelyezése

– javasolt a kézfogás és minden testi kontaktus mellőzése

– minden nagyobb létszámú rendezvény megtartása betiltott. Ennek megfelelően elmarad a március 15-i megemlékezés, zárt kapus futballmérkőzések lesznek megtartva, Művelődési Házban tartandó rendezvények átmeneti felfüggesztésre kerülnek, stb.

– Idősek Otthonában visszavonásig látogatási tilalom

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy Pétervásárán jelenleg nincs veszély! Ezen rendelkezések a megelőzést szolgálják, melyek összhangban vannak a Kormány és az Operatív Törzs utasításaival. Amennyiben további intézkedések szükségesek, azokat azonnali hatállyal megtesszük.

Kérem mindenki együttműködését és nyomatékosan felhívom mindenki figyelmét arra, hogy jelen helyzetben bármilyen rémhír, álhír terjesztése bűncselekménynek számít.

Pétervására biztonságban van! Őrizzük, vigyázzunk együtt egészségünkre!

Eged István – polgármester