Tovább egyszerűsödik az ügyintézés

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként újabb kormányzati intézkedés segíti az állampolgárok egészségének védelmét és a vállalkozások működését. A hatósági engedélyezés helyett bejelentéssel is végezhető lesz a legtöbb tevékenység.

Tovább olvasom

Rendelési idők 2020. május

Aktualizált rendelési adatok május hónappal.

Tovább olvasom

Vonatkozó rendeletek

Tájékoztatjuk a város lakosságát a közterületen történő szeszesital fogyasztás szabályairól, kerti hulladék égetés szabályairól, és a zajkeltő berendezések használatának otthoni szabályairól az alábbi hatályban lévő önkormányzati rendeletek rendelkeznek:

Tovább olvasom

Városunkban is tesztelik a lakosokat

Május 1-től közel 18 ezer fő bevonásával országos vizsgálatsorozat indul hazánk négy orvosokat képző egyeteme – a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem – és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közreműködésével.

Tovább olvasom

Hirdetési felülettel segíti a helyi termelőket az Agrárminisztérium és a Nébih

A kezdeményezés célja, hogy bővüljenek a nehéz helyzetbe került magyar termelők értékesítési lehetőségei. A felület elindításának első lépéseként a termelők regisztrációját várják, ami egy egyszerű űrlap kitöltésével megtehető a hivatal oldalán.

Tovább olvasom

Mit tegyek, ha koronavírusos van a háznál?

Tájékoztató videó forrás: Index

Tovább olvasom

Koronavírus tájékoztató (március 27.) – kijárási korlátozás

Március 28-a és április 11-e között kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére

Tovább olvasom

Koronavírus tájékoztató 2020. március 19.

Tisztelt Pétervásáraiak! Tájékoztatom a város lakosságát, hogy a koronavírus járvány miatt az alábbi intézkedések kerültek bevezetésre:

Tovább olvasom

Mit kell tudni a koronavírusról?

Milyen tünetei vannak az új koronavírus fertőzés miatt kialakuló betegségnek (Covid-19)? Láz, köhögés, légszomj, izomfájdalom, fáradékonyság. A tünetek az esetek 80 százalékában enyhék, legfeljebb szokásos megfázásnak, náthának tűnnek köhögéssel, orrfolyással, esetleg lázzal. A fertőzöttek 20 ...

Tovább olvasom

A pétervásárai kormányablak tájékoztatója

A kormányablakokban és okmányirodákban is korlátozásokat vezetnek be a koronavírus-fertőzés terjedésének mérséklése érdekében a kormányhivatalok. Az intézkedések célja, hogy az ügyfélterekben a lehető legkevesebb személy tartózkodjon egyszerre. Az ügyfélszolgálatokon történő személyes ...

Tovább olvasom