Megújulhatnak az orvosi rendelők is a pétervásárai járásban

Kihirdették a nyerteseket a Magyar Falu Program első százszázalékos támogatású pályázatain az ötezer fő alatti településeken. Szinte mindenhol kapnak új eszközöket a háziorvosok.

Újabb nyerteseket hirdetett ki a kormány a Magyar Falu Programban. A térség 23 településén összesen közel 144 millió forint támogatással korszerűsödhetnek, és gazdagodhatnak új műszerekkel a háziorvosi rendelők. A pályázatokból az intézmények szebbek, kényelmesebbek, fenntarthatóbbak lesznek, a betegellátás körülményei javulnak. A helyi identitástudat erősítésére és az egyházi közösségi terek fejlesztésére közel 338 millió forintot nyertek a térség települései – jelentette be Horváth László, a választókerület országgyűlési képviselője. A járás szinte minden helysége részesül a támogatásból.

Pétervásárán mindkét forrásra sikerrel pályáztak – tudtuk meg Eged István polgármestertől. Az orvosi eszközfejlesztésre konzorciumi formában – Ivád, Váraszó, Erdőkövesd, Kisfüzes önkormányzatával közösen – közel 22 millió forintot fordíthatnak a korszerűbb egészségügyi ellátásra. A közösségi terek megújítására csaknem tizenötmillió forintot nyertek. Ez fedezi majd egy szakember foglalkoztatását egy éven át, illetve a művelődési ház fűtés korszerűsítését, szigetelését szeretnék megoldani belőle.

A teljes cikk a HEOL.hu oldalán olvasható.