Remek hangulatban telt a IV. Térünnep Pétervásárán

Több ezert embert csábító élő, nagykoncertek, rengeteg bemutató, színvonalas produkciók, ünnepélyes díjátadó rendezvény követték egymást a negyedik alkalommal megrendezett Térünnepen.

A hét végén jól szervezett, nagyszabású, színes programkavalkáddal ünnepelték a várossá válás harmincadik évfordulóját. Pénteken délután egy csodálatos néprajzi kiállítás nyílt a művelődési házban a palóc elődök viseleteiből, és lakástextíliáiból, majd a helyi és környékbeli intézmények csoportjai szórakoztatták a közönséget. Este hattól Korda György és Balázs Klári koncertje alapozta meg a hangulatot, majd a látványos ABBA-show után a Hooligans nagykoncertjén szórakozhattak az érdeklődők.

Másnap délelőtt a Nemzetközi Bothúzó Verseny résztvevőinek szurkolhatott a közönség, majd fél egytől Eged István köszöntötte az ünneplőket és a testvérvárosok delegációit. Felidézte a város múltját, a várossá válás folyamatát, az elmúlt évek dinamikus fejlődését, majd elismeréseket adott át azoknak, akik sokat tettek Pétervására hírnevének öregbítéséért, fejlődéséért. Pétervására Szolgálatáért Díjat vehetett át Németh Tiborné, Nagy Imréné és Fehér Róbert plébános. Pétervásáráért Díjban részesült az Amatőr Videósok Pétervásárai Egyesülete, amelyet Szántó László elnök vett át. Ugyancsak ebben az elismerésben részesültek a Pétervására Sportegyesület – Labdarúgó, Karate, Sakk, Asztalitenisz, Röplabda, Túra, Autó-Motorsport, Kerékpár Szakosztályainak vezetői. A Pétervására Város Díszpolgára címet Pál László, a város korábbi polgármestere érdemelte ki. Az ünnepségen vehette át a Pétervására SE a 2018/19-es labdarúgó évad I. osztályú felnőtt bajnokságának harmadik helyezésével járó kupát is.

A délutáni műsorokat követően a zárónapot este hét órától a Children of Distance, és a La Bouche együttes fergeteges koncertje koronázta meg.

forrás: HEOL.hu

Galéria a koncertekről (fotó: Szántó László)
Galéria a programokról (fotó: Márkus Attila)