Idén már a kertet is fel kell ásni annak, aki vetni akar

A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány korábbi akciói – vetőmag- illetve baromfiosztás – vegyes eredményt hozott. Az alapítvány munkatársai is nyomon követték a fejleményeket, s idén szigorúbb feltételekkel folytatódik a program.

Az önkormányzatok januárban kapták meg azt a körlevelet, amelyben értesítik őket, hogy idén csak azok a családok vehetnek részt az akcióban, ahol a saját ingatlanjaikon legalább 200 négyzetméternyi területet elkerítenek és március 15-ig felásnak. Az állattartáshoz el kell végezni a baromfiudvar féregtelenítését és körbekerítését. A háztáji gazdálkodás elindításához igényelhetnek vetőmagot, nyulat, tyúkot, napos kacsát vagy előnevelt csibét.

Feltételként szabták azt is, hogy a programban az adott településen élő valamennyi halmozottan hátrányos helyzetű családnak részt kell venni. A pályázatokat eredetileg február 1-ig kellett volna visszajuttatni, ám a határidőt február 15-ig meghosszabbították, így hagyva elegendő időt a pályázóknak, hogy a félreérthető feltételeket tisztázva jelentkezhessenek, illetve pótolhassák a szükséges adatokat.

Az Észak-hevesi térségben tavaly Pétervására, Erdőkövesd és Ivád csatlakozott a programhoz, idén Recsk, Szajla és Tarnalelesz is szeretne bekapcsolódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük