Szeszrendelet Pétervásárán

Pétervásárán a legutóbbi képviselö-testületi ülésen a közterületi szeszesital-fogyasztás korlátozásáról is döntöttek. Az egyéni képviselöi indítványt egyhangúlag támogatták.

138248_pia
Takarékosságból isznak az utcán

Az észak-hevesi városkában, főleg hétvégenként, pár magáról megfeledkezett fiatal előszeretettel múlatta az időt alkohol társaságában. Túl azon, hogy a pihenő családokat zavarta a zaj, az eldobált palackok, sörösdobozok látványa is borzolta a kedélyeket. A helyi rendelet értelmében mostantól tilos közterületen szeszes italt fogyasztani, kivéve „a hatályos működési engedéllyel rendelkező, és szeszesital-kimérésre jogosult üzletek által közterület-igénybevételi szerződés alapján használt közterületeket”.

Kivétel alá esnek Pétervásárán továbbá – a most meghozott helyi rendelet alapján – az alkalmi rendezvények ideje alatt engedéllyel rendelkező helyek is. A tilalom alól a legáltalánosabb kivétel szilveszterkor lehetséges, vagyis a december 31-én 16 órától január 1-jén reggel hat óráig terjedő időszak.

Italmérésre szakosodott intézmény, azaz kocsma egyébként a válság ellenére is nagy számban akad településeinken. Nem is oly rég ezek az ivóhelyek igen szép forgalmat bonyolítottak, ám a gazdasági és pénzügyi recesszió erre az ágazatra is jelentős csapást mért. A mámort keresők egyre inkább üzletekben, italdiszkontokban vásárolnak, és ott isznak,  ahol épp mód nyílik rá. Ha úgy adódik, akkor az utcán, tereken…

Hétvégenként a fiatalok is kellő „munícióval” felvértezve indulnak az éjszakai szórakozóhelyekre. Esetükben a “legtakarékosabb” megoldás szintén az üzletekben megvett, és dugiban megivott olcsó bor, pálinka.

A cikk a HEOL oldalán tovább folytatódik >

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük