Újabb uniós siker az iskolában

„Infókommunikációs technológia bevezetésével a kompetenciaalapú oktatás fejlesztéséért, a pétervásárai Tamási Áron Általános Iskolában”

Újabb Uniós siker Pétervásárán. 5 település együttesen nyert támogatást a közös fenntartású pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola kompetenciaalapú oktatás fejlesztésére!

A Pétervására, Erdőkövesd, Váraszó, Ivád, Kisfüzes települések társulása a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében (TIOP-1.1.1-07/1-2008-0020) 16.635.000 Ft vissza nem térítendő Európai Uniós forrást nyertek az oktatási informatikai infrastruktúra-fejlesztésre. A beruházás keretében a pétervásárai Tamási Áron Általános Iskolában és a Tamási Áron Általános Iskola Erdőkövesdi Tagiskolájában az alábbi eszközök segítik majd a tanárok és a diákok munkáját a modern kornak megfelelően: 22 db PC+monitor, 10 db Interaktív tábla projektorral, laptoppal, 1 db szerver, 1 db szavazó szett, 2 db wi-fi eszköz. Az infrastrukturális fejlesztéshez kapcsolódóan a tanárok képzésben részesülnek az eszközök használatáról.

A fejlesztés megvalósulásával olyan oktatási környezet kerül kialakításra, ahol a diákok az élethosszig tartó tanulás kulcskompetenciáinak fejlesztéséhez szükséges egyenlő hozzáférést, a pedagógusok pedig a feladataik ellátásához megfelelő infrastruktúrát kaphatnak.

A projekt megvalósításának teljes összegét az Európai Unió és a Magyar Állam finanszírozza a társult önkormányzatok anyagi szerepvállalása nélkül.

ujma

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük