Változik a zöldhulladék gyűjtési rendszere

Sajnos a zsákok lebomlása nem volt kellően gyors és alapos, így a zöldhulladékból gyenge minőségű komposzt készült.

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy márciustól a PEVIK szolgáltatási területén a közszolgáltató, a Szelektív Nonprofit Kft. előírásai szerint történik a zöldhulladék gyűjtése. A korábban biztosított, biológiailag lebomló gyűjtőzsákok rendszere megszűnik. Sajnos a zsákok lebomlása nem volt kellően gyors és alapos, így a zöldhulladékból gyenge minőségű komposzt készült.

Az új gyűjtési rendszer változásai:

  1. A közszolgáltató nem biztosít díjmentes, biológiailag lebomló zöldhulladék-gyűjtő zsákot. A zöldhulladékot minden ingatlanhasználónak saját zsákban, vagy egy erre rendszeresített és egyértelműen jelölt külön edényzetben kell gyűjteni.
  2. Kollégáink a zöldhulladékot a kihelyezett zsákokból kiürítik, majd az üres zsákot az ingatlannál hagyják. Ha megfelelő állapotban van a zsák, azt az ingatlanhasználó újra felhasználhatja a következő zöldhulladék-gyűjtés alkalmával. Ha elhasználódott vagy elszakadt, kérjük, helyezze a szelektív hulladék közé a sárga kukába (amennyiben műanyagból készült).
  3. A legtöbb településen eddig érvényben lévő 3 zsákos mennyiségi korlátot felemeljük, márciustól alkalmanként minden ingatlan fél köbméter zöldhulladékot (és további fél köbméter kötegelt ágat, gallyat) helyezhet ki.

Kérjük, segítse munkánkat azzal, hogy a zöldhulladék gyűjtésére használt zsák száját nyitva hagyja, hogy könnyebben kiüríthessük. Amennyiben beköti, úgy kollégáink a zsákot feltépik, utána az már nem használható újra.

A korábbról megmaradt zöld vagy fehér zöldhulladék-gyűjtő zsákokat még fel lehet használni, de ürítés után ezeket is az ingatlannál hagyjuk.

Amennyiben kevés a 0,5 + 0,5 köbméteres korlát, továbbra is vásárolhat ügyfélszolgálatunkon zsákot a többlethulladékhoz.

Az új gyűjtési rendszerrel biztosítható, hogy a zöldhulladék tisztán, jobb minőségben komposztálható legyen. Kérdés esetén ügyfélszolgálatunkon rendelkezésére állunk. Köszönjük az együttműködését!