Szentdomonkos és Borsodnádasd között megújul a 25. számú főút  

A két megyét érintő beruházásnak köszönhetően várhatóan 2025. nyarára a térségben biztonságosabb és gyorsabb lesz a közlekedés, valamint jelentősen csökkenni fog a baleseti kockázat is.

2022. májusában megkezdődött a 25. sz. főút Szentdomonkos és Borsodnádasd közötti szakaszának fejlesztése mintegy 7 km-en. Az átépítés érdekében jelenleg is zajlik a terület előkészítő munka, a bozót- és cserjeirtás, a fakivágás és erdőirtás. Várhatóan jövő tavasszal folytatódik az építés a közművezetékek kiváltásával, az út-, híd-, támfal- és földműépítési fázisokkal.

térképen az érintett útszakasz

A szakasz felújítása Szentdomonkos és a Bekölcei bekötőút között teljes útzárral jár majd, ezért terelőutat jelölnek ki. A lezárt szakasz forgalmának terelése a 25. sz. főúton a Tarnalelesz-Szúcs-Egercsehi közötti szakaszon, valamint Egercsehi belterületi szakaszán, illetve Bekölce belterületi és külterületi szakaszára történik. Egercsehi belterületén a 2510. sz. úton egyirányú forgalmi rend bevezetésére kerül sor, az ellenirányú forgalom az Egercsehi, Petőfi S. utcát veszi igénybe. A terelőút november végére készül el, így a tervek szerint a főút felújítással érintett szakaszát december 1-től – a jelzett két és félévre – lezárják.

Forrás: NIF Zrt.