Minden korosztály remekül szórakozhatott Pétervásárán az V. Térünnepen

Három év kihagyás után szombaton újra megszervezték a helyiek és a környékbeliek legkedvesebb, s legnagyobb szabású rendezvényét, a Térünnepet. Százak szórakoztak önfeledten szombaton.

Az önkormányzat összefogásának eredményeként emlékezetes Térünnepet tartottak a város Főterén a múlt szombaton. A látványos, minden korosztálynak jó szórakozást, kikapcsolódást nyújtó programsorozat délután két órakor kezdődött Eged István polgármester köszöntőjével. 

A város vezetője elmondta, utoljára három évvel ezelőtt rendeztek Pétervásárán hasonló szabású eseményt, és akkor még nem gondolta senki, hogy milyen nehéz időszak vár mindenkire és ennyi időt kell kiböjtölni, hogy újra találkozhassanak a városban és a környéken élők. – Jó hír, hogy újra itt van mindenki és korlátozások, félelmek nélkül felhőtlenül szórakozhatnak az emberek. Külön öröm, hogy három év után újra vendégül láthatjuk az erdélyi Gyulakuta és felvidéki Feled önkormányzatok képviselőit, hiszen velük különösen jó kapcsolatot ápolunk. Így a viszontlátás öröme most különösen örömteli – fogalmazott. Megemlítette még, hogy a nehéz időszak ellenére az önkormányzat nem tétlenkedett, rengeteg beruházást megvalósítottak, utakat, járdákat újítottak fel, átadták az általános iskola új szárnyát, ahol kialakítottak egy új étkezőt és tematikus tantermeket.

Mindezek mellett az elmúlt időszak arra is adott lehetőséget, hogy a hosszú távú, nagy terveiket megalapozzák. Az ipari park, az uszoda és a tornacsarnok építésének előkészítő munkái lezajlottak, a Keglevich kastély és a mellette álló Magtár vagyonkezelési- és tulajdonjogának visszaszerzése is megtörtént. A polgármester kifejezte reményét, hogy  ezeket a terveket a remények szerint egy nyugalmasabb időszakban valósíthatja meg a város. Végül azzal zárta szavait, hogy mivel nagyon sokan eltávoztak a városban élők közül, ezért az ünnep szóljon az ő emléküknek, másrészt jelentse egy új, veszélyektől és félelmektől mentes jövő kezdetét.

Ezt követően a városi intézmények büszkeségei mutatkoztak be. Műsorral készültek a Pétervásárai Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde gyermekei, a Tamási Áron iskola diákjai, majd a Game Dance csoportok s az Ostorosi Hagyományőrző Nyugdíjas Klub és Tánccsoport léptek színpadra. Délután Operett-Musical Voices Társulat magyarnóta- és operettcsokorral szórakoztatta szép számú közönséget, majd a Zene-Bona Társulat interaktív gyermekműsorát tekinthették meg meg. 

A STIHL Timbersports ­bemutatója után fél hatkor Bellus István stand up komikus lépett színpadra, fél nyolctól pedig zenés időutazásra hívták a szervezők a közönséget, ahol retró slágerek csendültek fel. 

Este a 4S Street, és az Irigy hónaljmirigy adtak élő nagy koncertet, melyet utcabál követett. A nap folyamán a gyerekekre is gondoltak, akiket kirakodóvásár, vidámpark, lufihajtogatás, arcfestés, csillámtetoválás, kis vonatos városnézés, katonai toborzás és fegyverzeti bemutató várt. 

forrás: HEOL.hu

Zenés képeslap a rendezvényről (PKTV – Szántó László munkája)