Iskolánk részt vett az Erasmus+ programban

A Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola koordinátor intézményként vett részt az Innovative Sustainable European Eco Friendship via ICT, 2019-1-HU01-KA229-060972_1 Erasmus+ projektben.

A pályázat időszaka alatt, 2019-2022 között, 4 rövidtávú diákmobilitást és egy tanár továbbképzést valósított meg. A pályázatban az alábbi országok városainak intézményei dolgoztak együtt: 

  • Pétervására/ Magyarország,
  • Anamur/ Törökország,
  • Palermo/ Olaszország,
  • Almería/ Spanyolország és
  • Ziębice/ Lengyelország

A projektben résztvevő tanárok és diákok a környezettudatosságra és a fenntarthatóságra szerették volna felhívni a figyelmet. 2022. május 30 és június 3-a között Pétervására adott otthont az utolsó, záró mobilitásnak. A vendégek megismerkedhettek a régió hagyományaival,  ízelítőt kaptak az Axis Bentonit Kft. és a PEVIK Nonprofit Kft. munkájából.

A Vezekényi- víztározónál lehetőség volt a víz tulajdonságát megvizsgálni a Bükki Nemzeti Park jóvoltából, tudtak túrázni  a környező erdőben és a horgászattal is megismerkedtek. A külsős programoknak Poroszló és Eger adott otthont. Az iskolában számos környezetvédelmi projektben vettek részt a tanulók és tanáraik pl. rovarházépítés, virágültetés és robotika.