Gyűjtsünk szelektíven! Városunkban is megtalálható gyűjtőponton ingyenesen leadhatják a használt sütőolajat és sütőzsiradékot.

Pétervására is csatlakozott a „CseppetSem!” használt sütőolaj gyűjtési projekthez. Városunkban a Báziskonyha (Pétervására Kossuth út 1.) udvarán került kialakításra a gyűjtőpont, ahol a lakosok hétköznapokon 7:00-15:00 óra között ingyenesen leadhatják a háztartásokban keletkezett használt sütőolajat és sütőzsiradékot.

A kihelyezett gyűjtőedényen található matricán minden tudnivaló megtalálható a gyűjtő helyes használatáról: lezárt PET-palackban vagy zárt befőttes üvegben kell a gyűjtőedénybe helyezni a használt zsiradékot, így nem áll fenn a kiömlés veszélye.A használt sütőolaj esetében kiemelten fontos a szelektív gyűjtés, ugyanis egyetlen csatornába öntött liter használt olaj akár százezer liter élővizet is képes elszennyezni!

A szándékunk az, hogy ezzel a lehetőséggel sokkal kevesebb sütőolaj kerüljön a szennyvízelvezető csatornába, az emésztőkbe, vagy kommunális lerakóba, ezáltal pedig a csatornahálózatok meghibásodási és rongálódási aránya csökken.Kérjük a lakosságot a gyűjtőedények –fent leírtak szerinti– megfelelő használatára!

Gyűjtsünk szelektíven és vigyázzunk környezetünkre, hogy a jövő nemzedéke számára élhető világot adhassunk át!