Kukakúltúra nap

Idén is megrendezik a hulladékkezelők nyílt napját, a KUKAkulTÚRÁT, az eseményre április 8-án és 9-én várják az érdeklődőket – közölte az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség (OKTF) nemzeti hulladékgazdálkodási igazgatósága. Országszerte mintegy 60 hulladékkezelő várja iskolai csoportok, családok és az érdeklődők jelentkezését, hogy bemutassák számukra, mi történik az általuk gyűjtött hulladékkal – tették hozzá.

A résztvevők végigkövethetik többek között az elektronikai és elektromos hulladékok (számítógépek, televíziók) bontását, a forgalomból kivont gépkocsik zúzását, a gyerekek pedig újrahasznosított anyagból készült játékokat próbálhatnak ki egy szabadtéri játszótéren.

A különböző helyszíneken a résztvevők megismerhetik a legújabb technikai és technológiai eljárásokat, betekintést nyerhetnek a hulladék kezelésével kapcsolatos innovációs folyamatokba, valamint hasznos és érdekes ismeretekkel gazdagodhatnak a hulladékfeldolgozásról.

(forrás: hirado.hu)

Pétervásárán szombaton 10-13 óráig várjuk az érdeklődőket a főtéren szelektív-hulladékos játékokkal és kukásautó bemutatóval.

Bővebb infó: www.kukakultura.hu

kuka-1-768x692