Négyszázmilliós „elsö lépés” Pétervásárán

Azt szokták mondani, hogy az első lépés a legnehezebb, de egyben a legfontosabb is, mert magában foglalja a szándékot, kijelöli az útirányt és előre vetíti a megérkezés bizonyosságát. És nem kell félni nagyot lépni, ha ez tűnik szükségesnek – fogalmazott mai sajtótájékoztatóján Horváth László kormánymegbízott az ÉMOP keretében megvalósuló „Első lépés – szociális célú városrehabilitáció Pétervásárán” elnevezésű projekt ismertetésén.

Pétervásárán ezzel a projekttel, amely az „Első lépés” nevet viseli, és amely a szociális célú városrehabilitációt szolgálja, nem féltek nagyot lépni. Itt konkrétan egy közel 400 millió forintos lépésről, azaz egy 400 millió forintos támogatásról van szó. Ez az út a közösséget szolgálja, annak megerősítése felé vezet. Cél, hogy a kisvárosban megfelelő minőségű közösségi terek jöhessenek létre, amelyek a lakosokat összekovácsoló programoknak, rendezvényeknek adhatnak helyet.

313_3994

Ennek a nagyszabású programnak az elemei közé tartozik a közterületeknek, így elsősorban a város főterének a felújítása. Ugyancsak közösségi programelem a művelődési ház felújítása és bővítése, illetve a városközponti társasházak közös épületrészeinek a felújítása – tájékoztatott Eged István polgármester. A helybéliek, az itt élő emberek, civil szervezetek, az itt működő intézmények javaslatai alapján vannak olyan programelemek is, amelyek ötletgazdái maguk a pétervásáraiak voltak: ilyen például a helyi termékek kifejlesztése és piacra juttatása, a helyi civil szervezetek megismertetése, vagy a „Vakáció a városban”, amelynek célja, hogy élmény legyen itthon lenni, találkozni, együtt lenni a társakkal.

313_3958

(fotók:Gál Gábor)

varosfejlt_ala

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük