Befejezödött az Egészségügyi Központ korszerüsítése Pétervásárán

Pétervására Város Önkormányzata az Észak-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Egészségügyi központ korszerűsítése és akadálymentesítése” című ÉMOP-4.1.1/A-12-2013-0019 azonosító számú pályázata 57 279 564 Ft támogatásban részesült.

A 2014. augusztus 28-ai sikeres műszaki átadás-átvételt követően ünnepélyes keretek között is átadásra került Pétervására megújult Egészségügyi Központja.

A ceredi székhelyű Tarnavölgye 2008 Építő és Szolgáltató Kft. által megvalósított fejlesztés az épület teljes korszerűsítését magába foglalta;emellett kialakításra kerül egy új fogászati rendelő is;megtörtént a régi, elavult a nyílászárók, gépészeti berendezések cseréje,az épület hőszigetelése, amely az épület jövőbeni működési költségeit hivatott csökkenteni.

A projekt keretében a hatékony egészségügyi alapellátáshoz elengedhetetlenül szükséges működési feltételek korszerűsítésén túl, a dolgozók munkafeltételeinek, valamint az ellátás minőségi színvonalának javítása érdekében a rendelőkbe új orvosi és információs technológiai eszközök, illetve a várótermekbe új bútorok, berendezések beszerzésére is sor került.

Az önkormányzat fejlesztési elképzelései között már régóta prioritásként fogalmazódott meg az, hogy az egészségügyi központ területi hatálya alá tartozó települések lakossága számára még szélesebb körben hozzáférhetővé váljanak az egészségügyi alapellátás szolgáltatásai. A projekt mindezek mellett az esélyegyenlőség elveinek megfelelően a fogyatékossággal élők és megváltozott munkaképességűek egészségügyi ellátáshoz való akadálymentes hozzáférésének lehetőségét is megteremtette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük