Önkormányzati választás 2014 – határozat az ajánlások számáról

Helyi Választási Iroda Vezetőjétől
3250 Pétervására, Szabadság tér 1.

Tárgy: Határozat az ajánlások számáról

Üi: Dr. Varga Attila
Száma: J 58-4/2014.

HATÁROZAT

Mint Pétervására Város Helyi Választási Iroda Vezetője a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. törvény (a továbbiakban: Övjt.) 9. §-a, illetve a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 307/E. § (1) bekezdésének felhatalmazása alapján Pétervására városban a 2014. évi helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választása során

az egyéni listás (képviselő) jelölt állításához szükséges ajánlások számát:
19 főben,

a polgármesterjelölt állításához szükséges ajánlások számát: 56 főben

állapítom meg.

Elrendelem a határozat Pétervásárai Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján, valamint Pétervására Város Önkormányzat hivatalos honlapján (www.petervasara.hu) 15 napra történő közzétételét.

Határozatom ellen 3 napon belül kifogás nyújtható be a Helyi Választási Bizottságnál. A kifogás benyújtása illetékmentes.

INDOKOLÁS

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. október 12. napjára kitűzött választása eljárási határidőinek és határnapjainak megállapításáról szóló 2/2014. (VII.24.) IM rendelet 16 §-a szerint az egyéni listás és az egyéni választókerületi jelölt, valamint a polgármesterjelölt állításához szükséges ajánlások számát a helyi választási iroda vezetője, a főpolgármester-jelölt, valamint a megyei lista állításához szükséges ajánlások számát a területi választási iroda vezetője állapítja meg 2014. augusztus 18-ig. A szükséges ajánlások számának megállapításakor a választópolgárok számát a központi névjegyzéknek a 2014. augusztus 15-i adatai alapján kell megállapítani.

A Ve. 307/E. § (3) bekezdése alapján a szükséges ajánlások számát egész számra felfelé kerekítve kell megállapítani.

Pétervására városban a választópolgárok száma, a 2014. augusztus 15-i állapot szerint: 1848 fő. A fentiekre tekintettel Pétervására városban az egyéni listás (képviselő) jelölt állításhoz szükséges ajánlások száma: 19 fő, a polgármesterjelölt állításhoz szükséges ajánlások száma: 57 fő.

Határozatomat a Ve. 307/E. § (1) bekezdésében biztosított jogkörömben hoztam meg.

A határozat közzétételéről a Ve. 306/B. §-a alapján rendelkeztem.

A jogorvoslati lehetőségről a Ve. 208-210. §-ai szerint adtam tájékoztatást. A kifogás illetékmentességét az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény 33. § (2) bekezdés 1. pontja biztosítja.

Pétervására, 2014. augusztus 18.

Dr. Varga Attila

jegyző
HVI vezetője


Határozat Kisfüzes községre vonatkozóan

Határozat Váraszó községre vonatkozóan

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük