Zökkenömentesen indulhat a tanév

A tankerületben a diákok 70 százaléka ingyen jut tankönyvhöz

A Pétervásárai Tankerületben szeptember 1-jétől működő iskolák száma az előző tanévhez viszonyítva nem változik. Továbbra is tíz iskola működik majd a térségben, közülük hat székhely intézmény nyolc évfolyammal, négy pedig tagintézményként és csak alsó tagozattal dolgozik ezután.

Összesen 1452 tanuló kezdi meg tanulmányait a tankerületben, ez gyakorlatilag megegyezik az elmúlt tanévi adattal. Akkor 1449 tanuló járt az iskolákba. A fenti intézményekben összesen 127 pedagógus dolgozik. Minden eddig foglalkoztatott pedagógus továbbra is munkaviszonyban marad.

A pedagógus életpálya-modellt a kormány döntése alapján szeptember 1-től vezetik be és jelenlegi információk szerint több lépésben fog megvalósulni. Az első megemelt béreket az októberi fizetéssel kapják kézhez a tanárok.

A tankönyvellátást az idei évtől a KELLO biztosítja, az iskolák ez ehhez szükséges megrendeléseket határidőre leadták. A péterkei tankerületben a tanulók 70 százaléka ingyenesen jut a tankönyvekhez. Az első osztályos tanulók térítésmentesen kapják meg a tankönyvcsomagot – tudtuk meg Barcziné Horváth Mártától, a tankerület vezetőjétől.

forrás: HEOL.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük