Tüzgyújtási tilalom és höségriadó

Tájékoztatom, hogy a vidékfejlesztési miniszter az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság kezdeményezésére 2013. július 22-töl visszavonásig általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

Külterületen a tilalom időszaka alatt tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon, amely körbe beletartoznak a felsoroltterületeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is. A műveletlen területeken a tűz elleni védekezésről a tűzesetek megelőzése, a tűzoltás feltételeinek biztosítása a tulajdonos, a kezelő, illetve használó feladata.

UV Tanácsok

Tájékoztató rendkívüli időjárási helyzet esetén

Belterületen is tilos a gaz és hulladék nem megfelelő égetése, mert a tűz átterjedhet erdőterületre, ezzel személyeket veszélyeztethet, valamint jelentős anyagi károkat okozhat. A jelenleg hatályos, a levegő védelméről szóló 306/2010 (XII.23.) Korm. rendelet, az alapvető tilalom alól abban az esetben ad felmentést, ha egyéb jogszabály másként nem rendelkezik. A saját tulajdonú, belterületi ingatlanon található tűzhely, vagy grillsütő használata nem tiltott a tűzgyújtási tilalom idején sem.

Az ilyen – nyílt lángú – berendezések, eszközök használata, tűz gyújtása az ingatlanon belül az általános égetési szabályok betartását követeli meg. Nyílt téri hulladékégetésnek minősül, ha a hulladék – az elemi kár kivételével – bármilyen okból kigyullad. Lábon álló növényzet, tarló és növénytermesztéssel összefüggésben keletkezett hulladék nyílt téri égetése tilos.

idosek

fiatalok

anyukaknak

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük