A katasztrófavédelem felhívása .

Tisztelt Lakosság !

Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy 2013. július 24-án Pétervására területén a lakosság riasztó (régebbi nevén “légvédelmi sziréna”) eszközök “morgató” próbáját tartja az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség, amelynek kellemetlenségéért előre is kérik a lakosság megértését.

A település területén lévő lakosság riasztó eszközök nem csak légriadót tudnak leadni, hanem katasztrófariadót is. A szirénák “morgató” felfutó 6 másodpercen keresztüli próbájának a célja, ellenőrizni azok állapotát és megvizsgálni,hogy működnek-e.

A próba során kiadott hangjelzéseket kizárólag műszaki ellenőrzés céljából adják le és semmilyen veszély bekövetkeztét sem jelzik, a lakosság részéről semmiféle egyéb teendő nincs.

Az összes szirénát le ellenőrzik, mindegyik kapcsoló szekrényhez odamennek és speciális kulccsal felnyitják és működésbe hozzák a készüléket. A próbák folyamatosan zajlanak. Egy esetleges katasztrófa esetén ezekkel az eszközökkel is riaszthatják az állampolgárokat, így fontos tudni hogy hol szólalnak meg.

A próba az Önök és a lakosság biztonságát szolgálja.

Tisztelettel : Eged István – polgármester

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük