Informatikai fejlesztés az iskolában

  • Projekt neve : Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Tamási Áron Általános Iskolában

  • Azonosító : TIOP-1.1.1/09/1-2010-0007

  • Közbeszerzési szerződés (közzététel dátuma : 2010. augusztus 3.)

  • Támogatás összege : 17.650.000.- Ft

Pétervására város, Erdőkövesd, Váraszó, Ivád, Kisfüzes községek Társult Képviselőtestülete „Informatikai infrastruktúra fejlesztése a pétervásárai Tamási Áron Általános Iskolában” c. TIOP-1.1.1/09/1-2010-007 pályázatához kapcsolódó interjú.

Milyen lehetőségekkel bővült a pályázatnak köszönhetően az általános iskola?

Iskolánk 2009 szeptemberében kezdte el a megnyert TÁMOP-3.1.4 pályázati projektet mellyel 25 millió forintot nyertünk. Ez alapján indítottuk el a kompetencia alapú oktatást, amiben hat osztályunk vett részt, és hat pedagógusunk továbbképzéseken készült fel a projekt eredményes alkalmazására, s ezen belül az egész tantestületünk elvégzett egy 30 órás továbbképzést.

Két első osztályunkban teljes tanórai lefedettséggel szövegértés-szövegalkotás fejlesztését, a másodikban a szociális és környezeti szemléletet a két hatodik osztályban teljes tanórai lefedettséggel a matematikai, logikai ismeretek elsajátítását és a harmadik hatodik osztályban a történetem tanórán a szövegértés és szövegalkotás fejlesztésére helyeztük a hangsúlyt.

Matematika tantárgyból a 6. és 7. osztályban tantárgytömbösített oktatást végeztünk.

Megvalósítottuk a „Pétervására Fejlődése” című témahetet és a „Pétervására a Bükk és a Mátra között” című három hetet meghaladó projektet, valamint az egész iskolát érintő egészséges életmód témakörrel foglalkozó modult.

A pályázat miben könnyíti meg a tanárok és diákok munkáját?

Megállapítható, hogy ez a fejlesztés jelentős színvonal javulást jelentett az iskolánkban, ezért a következő években szeretnénk kiterjeszteni valamennyi osztályra. Ezek az új módszerek jelentősen megkönnyítették az óvoda és az iskola közötti átmenetet (hiszen a kicsik játékos formában ismerkedhetnek meg az alapokkal). Minden területen az alkalmazott csoportmunka nagyon hatékonynak bizonyult.

Milyen eszközök kerültek beszerzésre a TIOP pályázat kapcsán?

Már ez év szeptemberétől a TIOP pályázatnak köszönhetően 130 db tanuló laptop és 6 tanári gép került az intézményünkbe, s ezek segítségével még eredményesebben tudjuk folytatni a kompetencia alapú oktatást

Milyen fejlesztéseket terveznek még a jövőben?

Örömmel mondhatom, hogy a következő TIOP pályázat révén interaktív táblákhoz, és új számítógépekhez jutunk, ezzel iskolánk felszereltsége teljes mértékben lehetővé teszi a XXI. századi oktatási színvonalat.

Végh István – igazgató

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük