Koronavírus információk egy helyen (utoljára frissítve: november 11.)

Tisztelt Pétervásáraiak!

Tájékoztatom a város lakosságát, hogy a Kormány és az Operatív Törzs 2020. november 11-től életbe lépő intézkedéseire tekintettel a koronavírus járványügyi korlátozása érdekében az alábbi intézkedéseket hozom meg:

1. Az óvodában és bölcsődében a beléptetés a már elrendelt és megismert formában működik tovább. Kérem, hogy az a szülő, aki magán vagy gyermekén fertőzés tünetét észleli, ne vigye az intézménybe gyermekét. Az óvodába, bölcsődébe kizárólag egészséges gyermeket hozhatnak a szülők.

2. Az Egészségügyi Központban a rendelőben való várakozás nem engedélyezett. Az orvosi, fogorvosi ellátásra várók kizárólag az intézmény előtt – egymástól megfelelő távolságban – várakozhatnak. Az orvosi rendelő előtti várókban kizárólag csak 1 személy, gyermekorvosi váróban 1 gyerek+1 hozzátartozó várakozhat. A betegek sorszámot fognak kapni az orvostól.

3. 2020. november 11-től a Szántó Vezekényi István Művelődés Házát és Könyvtárat 30 napra bezárom.

4. A Pétervásárai Időskorúak Otthonában továbbra is teljes látogatási tilalom van érvényben és az intézményből való kijárás is tilos.

5. Nyomatékosan megkérem az időskorú lakosságot, hogy feleslegesen ne hagyják el otthonaikat és csak a létfenntartáshoz szükséges dolgok (pl.: élelmiszer, gyógyszertár) beszerzését intézzék személyesen. Amennyiben ellátásuk segítéséhez nincs elérhető hozzátartozójuk, abban az esetben keressék az Aranykapu Humán Szolgáltató Központot, a Pétervásárai Önkormányzati Hivatalt vagy engem személyesen és gondoskodunk róluk.

6. Felhívom az ügyfelek figyelmét arra, hogy a Pétervásárai Közös Önkormányzati Hivatal 2020. november 11-től ügyeleti szinten működik. Ügyintézés elektronikus úton, telefonon vagy e-mail-ben történik az alábbi elérhetőségeken: 06-36/568-036, 06-36/568-037, hivatal@petervasara.hu, titkarsag@petervasara.hu, illetve előzetes telefonos egyeztetés alapján SZERDA NAPON 9.00-10.00 óra közötti időben.

Az ügyintézésre váró ügyfelek az intézmény előtt – egymástól megfelelő távolságban – várakozhatnak.

Felhívom a város lakosságának figyelmét, hogy személyesen a Hivatalt kizárólag a sürgős és halaszthatatlan esetekben, valamint 15 percnél hosszabb ügyintézési időt nem igénylő ügyekben keressék fel.

7. A város egész területén a rendezvények megtartása tilos.

8. A piacon maszk használata kötelező, emellett szükséges betartani az egymástól való védőtávolságot – 1,5 méter – is.

9. A járványra tekintettel minden önkormányzati intézménybe való belépéskor kötelező a maszk és a kézfertőtlenítő használata.

Nehéz időszak következik most mindannyiunk életében, de összefogással, közösen túllendülünk rajta. Kérdés, kérés esetén állunk rendelkezésükre a fenti elérhetőségek valamelyikén vagy személyesen is.

Megértésüket és együttműködő közreműködésüket köszönjük!

Vigyázzunk egymásra!

Tisztelettel: Eged István – polgármester

Régebbi hirdetményeink:

Tájékoztatás lejárt okmányok érvényességéről

Járványügyi intézkedések az egészségügyi központnál

Látogatási tilalom az idősek otthonában

Rendelési idő változások, októberi gyermekorvosi rendelési időpontok

Szülői tájékoztató a gyermekorvosi rendelésről