Köszöntő

Kerestem az utat, sirattam a tájat, a patakot, a poros utcát,
a nádast, a cserszagú erdőt, mindent,
de nem találtam kibúvót, és nem vettem észre,
hogy közben – megtaláltam a Hazámat.”

(Fekete István)

kép: HEOL.hu

Szeretettel köszöntök Erdőkövesd község lakossága nevében minden településünk iránt érdeklődőt. Örülünk, hogy ellátogatott honlapunkra.

Községünk környéke már az őskőkorban lakott hely volt az előkerült leletek szerint. Falunk neve először írott formában 1255-ben került elő Kues alakban. A magyar történelem viszontagságai ellenére megmaradtunk ezen a helyen.

Termőtalajunk a Tarna hordalékán alakult ki. A falu házai a folyóteraszokra épültek, hogy megmeneküljenek az árvizektől. Fő megélhetést mindig a mezőgazdaság és az erdőgazdálkodás jelentette.

Környékünk gyönyörű természeti adottságokkal rendelkezik, a Tarnavidéki Tájvédelmi körzet része.

Kérem, hogy jöjjenek és fedezzék fel a település természeti szépségét, kirándulóhelyeit, ismerjék meg falunk jóakaratú, vendégszerető lakóit.

Tisztelettel és szeretettel:

Gombás Dezsőné
polgármester


2018. év végén úgy döntöttünk, hogy a régi weblap felett már alaposan eljárt az idő, megérett az átalakításra. A mostani weblap már az új, átalakított designt mutatja, de feltöltés alatt áll, nem él rajta minden menüpont. A jelenlegi design egy korszerű 2018-as tartalomkezelő szoftvert használ, és mobil eszközökhöz (okostelefon, tablet, laptop) is kiválóan alkalmazkodik, ott is olvasható.