Feb 17, 2020

Visszakapja a legszebb épületét Pétervására

Úgy tűnik, véget ér a küzdelem és a város visszakapja a Keglevich-kastély vagyonkezelési jogát. Így a régóta elhanyagolt épület visszanyerheti régi fényét és méltó körülmények közé kerülve tovább öregbítheti a város hírnevét. Korábban többször is beszámoltunk arról lapunkban, hogy Eged István minden lehetséges fórumon sürgette ezt a megoldást, mivel az épület állaga rohamosan romlik.

Eged István: Visszakaphatja régi fényét az épület Fotó: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

– Hosszú évek harca, levelezése után a napokban kaptam a hírt, hogy városunk a közeljövőben megkaphatja végre a Keglevich-kastély vagyonkezelési jogát – tájékoztatott a polgármester. A helység egyik legszebb épülete, az 1760-ban elkészült, kétszintes, barokk stílusú Keglevich-kastély számára néhány éve szép jövőt jósoltak, ám ebből nem sok minden valósult meg. A lezárt épület kihasználatlanul áll.

A döntés meghozatalát a kusza tulajdonviszonyok nehezítették, de most úgy tűnik, rendeződtek ezek is, így az önkormányzat felelős gazda módjára gondoskodhat az állagmegóvásról, illetve a lehetséges fejlesztésről. Ugyancsak fontos lépés, hogy a közmunkaprogram keretében sikerült Pétervására egyik többhektáros ipari területét megszerezni. Egyszóval megteremtették az alapjait annak, hogy a későbbiekben ezekkel a fejlesztésekkel nagyobb befolyásuk legyen a település sorsára.

forrás: HEOL.hu