Világsztár ad koncertet Pétervásárán

A ’90-es évek egyik legmenőbb dalának előadója lép színpadra Pétervásárán. A sztár személyes videóüzenetben szólította meg rajongóit.

Pétervására idén ünnepli várossá avatásának 30. évfordulóját. A jubileumot az önkormányzat egy egész évet felölelő rendezvénysorozattal teszi emlékezetessé, melyet márciusban indított útjára. Az események sora egy, a Pétervásárát régi fotókon bemutató kiállítással kezdődött.

A szervezők ebben az esztendőben olyan további programokkal kedveskednek, melyben mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Volt már rajz- és sakkverseny, túra a város körül, gyermeknap, s hamarosan megrendezik a kispályás labdarúgótornát is. Mindezek mellett a Pétervására 30 logóval fémjelezték például a Mezőgazdasági szakiskola tanulóinak ballagását, amikor 30 darab feldíszített traktor és mezőgazdasági gép felvonulásával búcsúztatták a végzősöket. A Tour de Hongrie alkalmával is megmutatta magát az észak-hevesi kisváros, hiszen aznap, amikor a mezőny Pétervásárán haladt át, a Főterén egy 30-as számot jelenítettek meg élőkép formájában, melyhez csatlakoztak a helyi intézmények és a lakosság is.

Június utolsó hétvégéjén pedig elérkezik az év legnagyobb dobása! Pétervására június 28-án és 29-én tartja IV. Térünnep elnevezésű városnapját, mely a település történetében először lesz két napos. Több hazai és nemzetközileg is ismert fellépő lesz a színpadon, köztük a ’90-es évek egyik legsikeresebb zenekara, a La Bouche. Az 1994-ben alapított formáció a Sweet Dreams és a Be My Lover alkotásokkal robbant be a zenepiacra, s került egy csapásra a nemzetközileg elismert zenekarok közé került. Az énekes, Lane McCray videóüzenetben szólt hazai és pétervásárai rajongóihoz.

A kétnapos rendezvényen további sztárok, show-műsorok, kirakodóvásár, Nemzetközi Bothúzó Verseny, ingyenes városnéző kisvonat, autós bemutató, gyermekműsorok, operett-előadás színesíti és teszi majd emlékezetessé ezt a két napot – tudtuk meg Eged István polgármestertől.

Térünnep IV. – részletes program

forrás: Kékes Online