Járási Hivatal átadása

A Pétervásárai Járási Hivatal önálló épületének helyet adó beépítetlen terület Pétervására Város Önkormányzata jóvoltából – háromoldalú – ingatlan adásvétellel vegyes csereszerződés keretében került állami tulajdonba és a Heves Megyei Kormányhivatal vagyonkezelésébe. Az új hivatali épület kiviteli terveit a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal – Integrált Ügyfélszolgálatok Kialakítása Projektiroda készítette el 2015 év végén.

A járási hivatal és az okmányiroda ezt megelőzően a városháza szomszédos épületében működött.
A közvetlen és akadálymentes megközelíthetőség, illetve az ügyfelek magasabb színvonalú kiszolgálása érdekében került a hivatal a Keglevich út 4. szám alá.

A kivitelezésre a Kormányhivatal nyílt közbeszerzési eljárás lefolytatását követően a Jánosik és Társai Kft.-vel kötött szerződést. A szerződés tárgya 471,17m2 épületépítési kivitelezési munka elvégzése, az integrált kormányzati ügyfélszolgálat (kormányablak) és járási hivatal építési beruházás munkálatainak teljes körű kivitelezése.

A beruházás tisztán hazai forrásból valósult meg. A Miniszterelnökség a GF/JSZF/875/3/2015. Támogatási Szerződésben 45 millió Ft forrást biztosított, míg a Kormány az 1126/2016. (III. 10.) számú az egyes járási hivatalok kialakításához szükséges források biztosításáról szóló határozatában a Pétervásárai Járási Hivatal szervezeti egységeinek új irodaépületben történő elhelyezésével kapcsolatos beruházás során felmerült további költségek biztosítása érdekében a beruházás befejezéséhez szükséges további 204,3 millió forint többletforrás rendelkezésre állásáról gondoskodott.

A szerződés szerinti műszaki tartalom a kivitelezés közben napelemes rendszer kiépítésével bővült, így a műszaki átadás-átvételre a módosított szerződésben foglaltaknak megfelelően 2017. július
31-én került sor.

Az új irodaépület teljes körű bebútorozására bruttó 38 353 323 Ft összegű forrás került felhasználásra. A bútorokat a Linea Konstrukt Kft. gyártotta és szerelte be a helyszínen.

Képek: Horváth László Országgyűlési képviselő Facebook oldala