TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű program Pétervásárán

Pétervására Város Önkormányzata is részt vett abban az országos programban, melyet szeptember 15-17. között rendeztek meg.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű rendezvényhez előzetesen 300 fő helyi általános iskolás csatlakozott, illetve ezen kívül kb. 100 fő felnőtt önkéntes jelent meg a korábban meghirdetett gyülekezési helyszínen.

Szeptember 15-én (pénteken) 8 óra 30 perctől a Főtéren, a Polgármesteri Hivatal előtt gyülekezett, az a 18 osztályból és kb. 100 fő pedagógusokból, valamint a város intézményeiben dolgozókból álló csoport, akik arra szánták délelőttjüket, hogy Pétervására város utcáit, főútvonalait megtisztítsák a szeméttől.
Összesen 10 útvonalon kb. 120 zsáknyi szemét gyűlt össze, melyben a cigicsikktől kezdve, PET palackokon át a gumiabroncsig minden megtalálható volt.
Eged István Pétervására város polgármestere, az akció céljaként nemcsak a város megtisztítását, hanem a gyermekek tudatosságra nevelését is kiemelte, melyet a szemétszedési programmal a felnőttek még inkább elmélyíthetnek a gyermekekben. Az akció sikerét a résztvevők száma és az összegyűlt szemét mennyisége is igazolta. A kezdeményezés sikerét látva, a város a jövőben is résztvevője kíván lenni ennek a programnak.