Első „Tök jó napunk” az oviban

Október utolsó napjaiban Adél nagy mosollyal jött haza az oviból és azt mondta hamarosan tök nap lesz. Másnap az óvónénik tájékoztattak engem, hogy mit is jelent ez pontosan az intézményben. Ilyenkor mind a három csoportban a gyerekek a szülőkkel közösen készítenek egy töklámpást. Ahogy közeledett az esemény, a gyerekek annál inkább izgatottak lettek. Főleg azok, akiknek ez volt az első ilyen napjuk.

A családunk az esemény napján, közösen kiválasztotta a megfelelő tököt a zöldségesben és elindultunk vele az óvodába. Az intézménybe érve, beléptünk a csoportszobába ahol már elő voltak készítve a különböző segédeszközök a faragáshoz és egyéb tárgyak, amik a díszítéshez kellettek. Mikor mindenki elhelyezkedett megkezdődött a faragás. Jó volt látni, hogy a szülők legalább olyan lelkesen és mosolyogva dolgoztak, mint a gyerekek. Az óvodapedagógusok és a dadusok mindenkire figyeltek és segítették eszközökkel, tanácsokkal a töklámpa készítést. Ahogy a többi gyermeké a miénk is elkészült, amit egy közös asztalra tettünk ki és meggyújtottuk a gyertyát benne. A kicsik örömmel fényképezkedtek az elkészült remekművek előtt. Gyors összepakolás után a csoport tagjai,az óvó nénik segítségével, egy kis műsort is előadtak. Nagyon ügyesek voltak! Ezek után a gyerekek süteményt és üdítőt kaptak, akik szemmel láthatólag nagyon élvezték ezt a délelőttöt.

Mikor délután mentünk Adélért mindenki hazavihette a töklámpáját, ami a várost járva sok estén át világított a gyerekek házaiknál. A miénknél is így volt ez. Azt gondolom remek program volt ez a „tök jó nap”, ahol mindenki örömmel dolgozott együtt a gyerekekkel.

Köszönjük az élményt!

Boros – Bíró Vivien szülő