Márton napja

Óvodánkban minden évben megünnepeljük Márton napját. Az idén Ránk, Napocska csoportosokra került a sor. Szent Márton a város templomának védőszentje, ilyenkor van a Búcsú, ezért úgy gondoltuk, hogy ehhez kapcsolódjon műsorunk is.

Az első rész címe: Szíves vendéglátás-, amelyben ebéddel kínáljuk vendégeinket, majd a vásárba invitáljuk őket, ahol az árusok kínálják portékájukat. A vásári forgatag után bálba készülünk, majd ropjuk a táncot. Már hetekkel korábban elkezdtük a készülődést, zenéket, verseket gyűjtöttük a zenéket, verseke, majd szorgalmasan próbáltunk. Végre elérkezett november 11. A gyerekek izgatottan érkeztek az óvodába, majd a reggeli után átmentünk a Művelődési Házba, ahol már a szülők vártak bennünket és segítettek átöltözni a fellépő ruhákba a gyerekeket.  Elsőként a Kengu- tánccsoport lépett a s6zínpadra a Száz Folk Celsius együttes: Tök jó című zenéjére táncoltak, megalapozva a jókedvet. Következett a Napocska csoport műsora, örömmel, vidáman, fegyelmezetten adták elő műsorukat. Még a legbátortalanabb gyerek is hangosan mondta a kis versét. Látszott a gyerekeken, hogy élvezik a verseket, a zeneszámokat. A Napocska csoport után a Borostyán népi tánccsoport következett: Őszi szösszenet című műsorával. Őszi verseket, dalokat gyűjtöttünk össze egy csokorba, a három csoportból kiválasztott gyerekek adták elő. Kifáradva- éhesen és szomjasan láttak neki a szülők által készített süteményeknek, amit ezután is köszönünk szépen. A vendéglátás után már a Galagonya Bábszínház műsora várta a gyermekeket, melynek címe: Kecskegidák és a farkas volt.

Köszönet a szülőknek, a gyermekeknek, az óvoda dolgozóinak a jól sikerült délelőttért.

Ili ovó néni

Related Posts
Read More

Óvodai beíratkozás

Értesítem Önöket hogy az óvodai beiratkozás: 2017. április 20-28-ig lesz 08:00-tól 17:00-ig. Kérjük, hozzák magukkal a következő okiratokat:…