Elfogadták városunk költségvetését

Elfogadta az észak-hevesi város önkormányzatának képviselő-testülete az idei esztendőre tervezett büdzsét, amelyet szerdán tárgyaltak a helyi képviselők.

Csaknem 900 millió forintos főösszeggel fogadta el az észak-hevesi város önkormányzatának képviselő-testülete az idei esztendőre tervezett büdzsét, amelyet szerdán tárgyaltak a helyi képviselők.
A mostani évnek a felhalmozási kiadásait – amiket felújítás, beruházási feladatokra költenek majd – különböző pályázati forrásokból, illetve önerőből fedezi a település.

Amint az elhangzott az ülésen, március közepén várható a TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázatok elbírálása. Ez a Zöld város kialakítása elnevezésű projektet, illetve az óvoda bővítésére, bölcsőde kialakítására irányuló pályázatot érinti. A Zöld város kialakításán belül rendeznék a piacteret, rendbe tennék a templomdombot, illetve a sportcsarnok udvarát alakítanák ki közösségi célra. Az óvoda bővítése, továbbá bölcsőde kialakítása esetén plusz egy csoportszobával, tornaszobával és egy bölcsődei szárnnyal gyarapodna az épület, ahol 12-14 0-3 éves korú kisgyermeket tudnának elhelyezni.

Pétervására működési költségvetése ebben az évben is jelentős hiányt mutat, ami leginkább a hátrányos helyzetből, a minimálbér emeléséből, valamint a garantált bérminimum biztosításából adódik.
A hátrányos helyzetben élő emberek segélyezése is igen nagy terhet jelent az önkormányzatnak. A közmunka-programnak köszönhetően szinte egész évben átlag 65 ember juthat közmunkához, melynek fedezetét teljes mértékben az állam finanszírozza.

Eged István, Pétervására város polgármestere elmondta: a legfőbb feladat a város és intézményeinek finanszírozási szempontból biztonságos működtetése, a szükséges többletforrások megszerzése, a pályázatok útján elnyerhető pénzeszközök maximalizálása.