Megkezdödött az óvoda

2016.szeptember elsején, rövid nyári szünet után újra fogadtuk a gyermekeket a pétervásárai és a váraszói óvodában. Nyáron, az új gyermekek szüleinek nyílt napot tartottunk, ahol megbeszéltük, mi lesz a jele, mikor jön óvodába a 2,5 és 3 évet betöltött gyermek.

A nyári szünidő alatt a csoportszobákat kifestették, átjavították, a gondozónők kitakarították, az óvónők kidekorálták a csoportszobát. A 2016/2017. Nevelési évre sokszínű programokat tervezünk a hagyományok mellé, például a gömöri színészek, interaktív módon, gyerekek bevonásával meséket mutatnak be 4 előadás formájában. Meghívtuk a Galagonya Bábszínházat a Szent Márton napi búcsúnkra, a Borostyán és a Kengu tánc csoport tovább folytatja a tehetséggondozáson belül a gyermekek fejlesztését. Készülünk a Márton napi búcsúra, Kívánság napra, Farsangra és a Tündérvölgyre.

A váraszói tagóvoda Népmese- és Idősek napját tartja októberben, januárban, „Aprók meséi” címmel népmeséket mondanak a gyermekek, februárban Kisze- báb égetésével elüldözik a telet.A Költészet ünnepét a Székhelyóvodában ünnepeljük. Szervezünk 3D-s mozit a gyermekeknek 1 alkalommal, a helyi Művelődési Házban. A Bozsik- programot Málik György vezetésével tovább folytatjuk, heti 1 alkalommal. Az elsős gyermekek utánkövetését kiemelt feladatnak tekintjük.

A Gyermeknap gazdag programjaival zárjuk le a 2017-es évet.

Dobi Istvánné – Intézményvezető

 

megkezdodott-az-ovoda-cikkhez-kep2

megkezdodott-az-ovoda-cikkhez-kep3

megkezdodott-az-ovoda-cikkhez-kep4