Karnevál az óvodában

„Közhírré tétetik
a farsangi ünnep
most elkezdődik.

Ide gyűjjön apraja, nagyja,
aki a maskarákat
látni akarja!

Aki itt van,
haza ne menjen,
aki nincs itt,
az is megjelenjen!

2016.02.12-én, a pétervásárai óvodások Farsangját ünnepeltük a helyi Szántó Vezekényi István Művelődés Házában.

Ez a nap a gyermekekről szólt, ezen a napon felöltözhettek, táncolhattak. Január óta készültünk a rendezvényre. Megálmodtuk a számokat, felkészítettük a gyermekeket, elkészítettük a dekorációt, elővarázsoltuk a fellépő ruhákat és szerveztük a Gyermekkert Alapítvánnyal és a szülőkkel együtt a gyermekek számára az ünnepet.

A népi hagyomány szerint a Farsanggal elüldözzük a telet. Egy hete a váraszói tagintézmény meghívására részt vettünk az óvoda farsangi műsorán és a Kisze báb égetésén. A kisze bábbal elégették a rosszat, a veszekedést, a hideget, betegséget, rosszkedvet és a telet.

A mi Karneválunk tovább folytatta ezt a hagyományt, a gyermekek különleges műsorával. Fellépett: a Borostyán népi játék csoport, táncuk címe- Gyermeklakodalmas, a Kengu tánccsoport lánycsapatának pompon tánca, a Bóbita csoport Abba babák tánca, a Napocska csoport Aranylábú focista fiai és lányai, a Manó csoport Oviszerelem műsora, meghívott vendégként a Tamási Áron Általános Iskola 4.b osztályának nyitótánca- Strand az egész világ címmel és a tarnaleleszi iskolás lányok, Dömök László tanár úr vezetésével.

A jó hangulatú rendezvényt a gyermekek jelmezes felvonulása zárta. Sikerült a gyermekek hangulatát fokozni, nagy táncos mulatságot rendezni. Mindenki jól érezte magát- gyermekek, szülők és a meghívott vendégek.

A támogatásból befolyt összeg 220.490 ft  köszönjük a támogatóknak és a tombola felajánlásokat.

Találkozzunk: a Tündérvölgyön, 2016.március 25-én, ahol már a környező óvodák gyermekcsoportjai is fellépnek!