Napelemek kerültek az önkormányzati épületekre is

logoes

NAPELEMES RENDSZERek kiépítése Pétervására város önkormányzati ÉPÜLETEIN (KEOP-4.10.0/N/14-2014-0092)

Pétervására Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszerébe, mely pályázat keretein beül 35.633.474 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesült.

 

A Pétervására városi Idősek otthona, Napközi otthonos óvoda, Művelődési ház és Polgármesteri hivatal épülete jelentős villamos energia felhasználással üzemelt. A pályázati program keretében az önkormányzatnak lehetősége nyílt arra, hogy napelemes rendszert építsen ki a négy szóban forgó épületre. Az Idősek otthona épületére egy 11,5 kWp-es, a Művelődési Ház épületére egy 11 kWp-es, a Polgármesteri Hivatal épületére szintén egy 11 kWp-es, az óvoda épületére pedig egy 18 kWp-es napelemes rendszer került kiépítésre.

 

A napelemekkel megtermelt villamos energia mennyisége várhatóan évi 48.361 kWh lesz, ami jelentős villamos energia költség megtakarítást fog eredményezni.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A pályázat során közreműködő szervezet a Nemzeti

 

Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága volt.

muvhaz
Művelődési Ház
ovoda
Napelemek az Óvoda lapostetőjén
P1050907
Polgármesteri Hivatal

P1050904

P1050903
Az Idősek Otthona egyik épületére is napelemes cellák kerültek