Aug 15, 2020

Napelemek kerültek az önkormányzati épületekre is

logoes

NAPELEMES RENDSZERek kiépítése Pétervására város önkormányzati ÉPÜLETEIN (KEOP-4.10.0/N/14-2014-0092)

Pétervására Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszerébe, mely pályázat keretein beül 35.633.474 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesült.

 

A Pétervására városi Idősek otthona, Napközi otthonos óvoda, Művelődési ház és Polgármesteri hivatal épülete jelentős villamos energia felhasználással üzemelt. A pályázati program keretében az önkormányzatnak lehetősége nyílt arra, hogy napelemes rendszert építsen ki a négy szóban forgó épületre. Az Idősek otthona épületére egy 11,5 kWp-es, a Művelődési Ház épületére egy 11 kWp-es, a Polgármesteri Hivatal épületére szintén egy 11 kWp-es, az óvoda épületére pedig egy 18 kWp-es napelemes rendszer került kiépítésre.

 

A napelemekkel megtermelt villamos energia mennyisége várhatóan évi 48.361 kWh lesz, ami jelentős villamos energia költség megtakarítást fog eredményezni.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A pályázat során közreműködő szervezet a Nemzeti

 

Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága volt.

muvhaz

Művelődési Ház

ovoda

Napelemek az Óvoda lapostetőjén

P1050907

Polgármesteri Hivatal

P1050904
P1050903

Az Idősek Otthona egyik épületére is napelemes cellák kerültek

 

Cimkék

Hasonló cikkek