Idén házhoz mennek a lomokért

Előre egyeztetett időpontban szállítják el a felesleges holmikat Pétervásárán.

Az előző években számos megyénkbeli településen május elején szervezték meg a lomtalanítást. Idén sok helyen változik az effajta szolgáltatás. A pétervásárai székhelyű PEVIK Kft.-nél is úgy döntöttek, hogy – az eddigi gyakorlattól eltérően – évente egy alkalommal házhoz mennek a lomokért. Az új rendszer bevezetését elsődlegesen az indokolta, hogy a korábban alkalmazott módszerrel a lakosság sem volt maradéktalanul elégedett. közterület rendjének és tisztaságának megőrzése érdekében a lomtalanítást nem előre meghirdetett napokon, hanem a lakosság igénybejelentése alapján, előre egyeztetett napokon végzik el.

Társasházak esetében a társasház közös képviselőjével együtt rögzített időpontban bonyolítják le az akciót. Az igényeket az info@pevik.hu e-mail címen vagy egy erre az alkalomra készült regisztrációs lapon jelenthetik be. Pétervásárán a kitöltött lapot a PEVIK Kft. Tiszti sor út 29. szám alatti ügyfélszolgálatánál, más településeken pedig a helyi önkormányzatoknál kijelölt gyűjtőládákba adhatják le. A lomtalanítás időpontja akkor tekinthető véglegesnek, amikor a cég írásban visszaigazolja az időpontot.

Lényeges tudnivaló, hogy a lomtalanítást csak az veheti igénybe, akinek nincs díjhátraléka.

Kérik, hogy a lom, hulladék közé ne kerüljön kommunális hulladék, építési törmelék, gumiabroncs, zöldhulladék, veszélyes anyagokat tartalmazó hulladék (így például festékek, olajok, akkumulátorok, vegyszerek).
A begyűjtött, újrahasznosítható, megjavított, fertőtlenített lomokat az önkormányzatokkal és helyi civil szervezetekkel együttműködve a rászorultak jelképes áron megvásárolhatják az önkormányzat hirdetménye szerint.

www.pevik.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük