Saját Polgármesteri Hivatala van városunknak

A rendszerváltás után Pétervására Város Önkormányzata és 4 település (Váraszó, Kisfüzes, Ivád és Erdőkövesd) között rendezetlen viszony alakult ki a Polgármesteri Hivatal kapcsán, hiszen az említett 5 település együttesen birtokolta a Pétervásárán található épületet. Többségi tulajdonos Pétervására Város Önkormányzata volt.

2010 után egyre fontosabbá vált, hogy Pétervására saját Polgármesteri Hivatallal rendelkezzen. A probléma megoldása azért sem tűrt halasztást, mivel az épület felújítására ilyen tulajdoni viszonyok mellett pályázat útján igen kevés lehetőség volt. Nehezítette az esetleges pályázást, hogy a felújításhoz, az átalakításokhoz mind az 5 település hozzájárulása kellett.

2013-ban Pétervásárának, a kormány adósságrendezési programja kapcsán lehetősége nyílt rendezni a kialakult problémákat. Így Pétervására Város Önkormányzata a másik 4 település polgármesterével egyeztetve, megállapodást kötött. A megállapodás lényege: Pétervására kifizette a 4 településnek, a Polgármesteri Hivatal épületéből rá eső hányadát.

2013. júniusától Pétervásárának saját Polgármesteri Hivatala van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük