Pétervására élö népmüvészete – kiállítás a Müvelödés házában

Immár hatodik alkalommal mutatkozik be a Pétervásárai Kézimunka Kör a Művelődés Házában.

Az augusztus 20-ára megnyílt kiállításról a Beköszöntőben így ír Szabóné Szűcs Szilvia, a Pétervásárai Kézimunka Kör vezetője:

„Kézimunka körünk 2006 őszén szerveződött Pétervásárán élő, kézimunkázni szerető asszonyokból. Saját magunk szórakoztatására, egymás örömére készülnek már hét éve a szebbnél szebb darabok. A foglalkozásoknak a Pétervásárai Időskorúak Otthona ad helyet. Mostani bemutatkozásunk a hatodik alkalom. Örömünkre szolgál, hogy Pétervására város életében az augusztus 20-ai ünnep és a kézimunka kiállítás szinte már egybefonódott.

Az elmúlt egy év termése is tartogat meglepetéseket a látogatók számára.A kiállítás két részből áll. Az első részben a horgolásoké és a hímzéseké a főszerep.A kiállítás második részében Ivády Béláné gyönyörű gobleinleit csodálhatják meg a látogatók.Igényes, szép alkotások születtek, amikre büszkék lehetnek az alkotók. A csoport vezetőjeként büszke vagyok a csoportra, hogy az eltelt hét év alatt igazi összetartó alkotó közösséggé formálódott.

Kérem, tekintsék meg a kiállításunkat, és ha kedvet kapnak az alkotáshoz, szeretettel várunk Mindenkit.

A foglalkozásokat szerda esténként fél 5-től fél 7-ig tartjuk az Időskorúak Otthonában.

Kérem, hogy tartsanak velünk!”

A kiállításon változatos horgolásokkal, hímzésekkel, terítőkkel, kézimunkákkal, és remekbe szabott gobleinekkkel találkozhat az érdeklődő, melyek az alábbi alkotók kézügyességét dicsérik: Bátka Lászlóné, Bocsi Józsefné, Fónagy Istvánné, Győri Imréné, Ivády Béláné, Ivády Sándorné, Molnár Istvánné, Stohlné Bocsi Margit, Szabóné Szűcs Szilvia, Szántó Gusztávné, Szántó Sándorné, Szűcs Dezsőné.

A kiállítás szeptember végéig megtekinthető hétfőtől péntekig, 9-17 között a Művelődés Házában

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

kezimunka2

kezimunka3

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük