Jó állam fórum

A Kormány kiemelt feladatának tartja a Jó Állam megteremtését. Egy jó állam polgárai ügyeinek intézésénél nem akadályt jelent, hanem segítő támaszt nyújt, partnerséget kínál. A szolgáltató közigazgatást működtető állam akkor lesz hiteles, elfogadott, akár még szerethető is, ha polgáraihoz fordul, és működésével kapcsolatban kikéri jobbító szándékú véleményüket.

A Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program keretében dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter és dr. Gál András Levente kormánybiztos január végén azért indították el a Jó Állam Fórumot, hogy a közszolgáltatásokat igénybe vevő polgárok őszintén kifejthessék véleményüket az állam, elsősorban pedig a közigazgatás működéséről.

A http://joallam.kormany.hu internetes oldalon elérhető fórum lehetőséget biztosít mind az anonim, mind a személyes – az e-mail-cím megadásával történő – vélemények leírására. Az oldalra beérkező észrevételeket és javaslatokat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatóinak és hallgatóinak segítségével dolgozzák fel. A Magyary Program 2012-es kiadásában figyelembe veszik az állampolgárok javaslatait, véleményét, az e-mail-címüket megadó fórumozóknak pedig az adott témakörre vonatkozó, értékelő összeállítást küldenek 2012. június közepéig.

A fórumon 2012. március 31-éig van lehetőség az észrevételek beküldésére. Kérjük, hogy a Jó Állam megteremtése érdekében ossza meg velünk felvetéseit és javaslatait!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük