Városunk hírei 2012. június

  • Mint azt a helyiek már bizonyára megfigyelték, új üdvözlőtáblák kerültek ki a Pétervására vezető utakra. A kezdeményezés a Városüzemeltetési- és Sport Bizottság egyik tagjának, Juhász Attilának köszönhető, aki egy kis újdonságot próbált vinni a péterkei mindennapokba, s nem utolsósorban célja volt: méltóképp üdvözölni és elköszönni a városba érkezőktől és az innen távozóktól. A táblákat is ő maga készítette el, az önkormányzat képviselő-testületének jóváhagyásával.
  • Tavaszi színekbe öltözött Pétervására központja. A virágba borult főtér kialakításán és annak gondozásán egy fő szakember és megannyi közmunkás fáradozik. A virágosládák kihelyezése, valamint a parkosítás mellett a villanyoszlopokra is muskátlik kerültek, amelyek igazi tavaszias hangulatot teremtenek Pétervására utcáin. A város önkormányzata közel félmillió forintot költött a város felvirágoztatására.
  • Kisebb nehézségekkel, de folytatódik városunkban a sokat emlegetett START-közmunkaprogram. A legnagyobb kihívást jelenleg is a bérek heti fizetése jelenti, hiszen az egyébként havi 47 ezer forint négy alkalommal történő kifizetése igencsak kevésnek bizonyul. Nem beszélve arról, hogy annak felét a munkáltató köteles levonni amennyiben a dolgozónak bármilyen köztartozása van. Így fordulhatott elő az, hogy egy heti munkabér összegeként nulla forint is szerepelt már a hivatalos papírokon. Eged István, a város polgármestere felismerve a problémát a belügyminisztérium illetékesét és a kormánymegbízottat is megkereste az említettek orvoslásának kapcsán.
  • Testületi ülést tartott a város képviselő testülete. A napirendi pontok között megtárgyalták például a város gyermekjóléti és védelmi feladatainak 2011 évi összefoglalóját; a napköziotthonos óvoda beszámolóját, és jóváhagyták a váraszói óvoda csatlakozási kérelmét. A grémium tagjai ugyanakkor elfogadták a Pétervásárai Kistérség Többcélú Társulása által készített beszámolót is. Az ülésről készült felvételt részleteiben is megtekinthetik nézőink a kábeltelevízión.
  • Emléktáblát állítottak és avattak Bocsi Attila, sokak számára Attila bácsi, utánpótlás-nevelésben végzett munkája elismeréséül a pétervásárai focipályán a közelmúltban. Elsőként Eged István méltatta a sok focistapalántát nevelgető Bocsi Attila munkásságát, majd Fehér Róbert plébános áldotta meg az emléktáblát. Az elhunyt sportvezető családtagjai is jelen voltak az eseményen, akik egy emléktablót vehettek át a város vezetőjétől. A péterkei sporttelep ezentúl Bocsi Attila nevével büszkélkedhet majd

 

 

 

  • A Caritas helyi csoportja már nem először segít a helyi és a környékbeli rászorulóknak: Ezúttal paprikapalántát osztottak a családoknak, ezzel egyrészt ösztönözve őket arra, hogy kertjeiket e hagyják parlagon, másrészt hogy valamelyest hozzájáruljanak az élelmezési gondok megoldásához.
  • Az újonnan megalakult Észak Hevesi 33 Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület szakmai fórumot tartott nemrégiben a mikrovállalkozások vezetői részére. A tanácskozást Eged István, a szervezet vezetője nyitotta meg, aki tájékoztatta a jelenlévőket a megalakulás körülményeiről. Ezt követően Panyi Adrienn, irodavezető ismertette az aktuális pályázati kiírásokat és az érdeklődőket további hasznos információkkal látta el. Az iroda a Keglevich úti szolgálati lakásban kezdte meg működését.
  • A május 18-án nyílt meg a Tóth György és Tóth Zoltán siroki amatőr festők kiállítása a pétervásárai Szántó Vezekény István Művelődés Házában. A Tóth fivérek a Siroki Alkotóműhelyben Borics József művésztanár vezetésével ismerkedtek meg a festészettel, és fejlesztették tudásukat. A harmincas éveikben járó alkotók az elmúlt másfél évtizedben már több csoportos kiállításon is bemutatkoztak a megyében, és Budapesten is. Repertoárjukban a csendélettől kezdve a portrén és a tájképfestészeten keresztül a bibliai témáig találunk alkotásokat. Műveiket június 16-ig, hétfőtől péntekig 09-16 óra között tekinthetik meg az érdeklődők a Művelődési Házában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük