Tüzoltónap a focipályán

A Heves Megyei Önkéntes Egyesület szervezésében nagyszabású tűzoltóversenyt rendeztek a péterkei sportpályán május 26-án. 38 csapat mérkőzött meg egymással ifjúsági és felnőtt korcsoportban, vizes, száraz szerelésben, akadály pályán és váltófutásban. Az önkéntes tűzoltók derekasan küzdöttek, bizonyítva, hogy az önkénteseknek mindig is volt és lesz is helye és szerepe a tűzoltásban, a katasztrófavédelemben.

Csontos Ambrus tü. Ezredes, a Hm-i Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója tájékoztatta a PKTV stábját arról, hogy 2013. január elsejétől Pétervásárán hivatásos tűzoltókból álló őrsöt kívánnak létrehozni, ami egyben 16 új munkahelyet is jelent a város számára.

Bocsi László a helyi önkéntes tűzoltók parancsnoka elmondta, hogy a résztvevők felkészültségét jónak tartja és Pétervására méltó helyet adott a mostani rendezvénynek. A tűzoltónap délutáni látványossága a habparti volt, ahol a jelenlevő gyermekhad önfeledten vetette magát a habgép által előállított méteres, hófehér habtengerbe. A kis „hóemberek” ugyan bőrig áztak, de remekül szórakoztak. A tűzoltónapon készült riportjainkat, összefoglalónkat a későbbiekben láthatják kedves nézőink.

A Heol.hu galériája az eseményről >

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük