13 milliárdos támogatás

umvp_allo_1

Összesen mintegy 13 milliárd forinttal támogatja a vidékfejlesztési tárca a vidéki életminőség javítását. A Darányi Ignác Tervben falumegújításra és -fejlesztésre 8 milliárd, a vidéki örökség megőrzésére pedig ötmilliárd forint jut – mondta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A támogatásra önkormányzatok, azok társulásai, nonprofit szervezetek és egyházi jogi személyek pályázhatnak október 15. és november 15. között.

A pályázati pénzekből jut majd a többi között a népi építészet emlékeinek megóvására, de a helyi piacok létrehozására is. Mindkét pályázatnál újdonság, hogy bővítésre is fel lehet használni az összegeket. A támogatási kérelmeket a területileg illetékes LEADER Helyi Akciócsoportokhoz lehet beadni – tájékoztatott az államtitkár.

V. Németh Zsolt emlékeztetett: a pályázható összegek eltérő mértékűek attól függően, hogy az ország különböző területein a LEADER Helyi Akciócsoportok eddig mennyit használtak fel forrásaikból. Vannak térségek, ahol a rendelkezésre álló forrás 10 millió forint, máshol viszont eléri a 100 millió forintos nagyságrendet.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a támogatás a legtöbb esetben 100 százalékos mértékű.

A pályázatokat 5-5,5 hónap alatt bírálják el. Emellett a nyertes pályázóknak az első számlát – amelynek legalább tíz százalékos mértékűnek kell lennie – hat hónapon belül be kell nyújtania, illetve két éven belül be kell fejeznie a beruházást.


Észak Hevesi 33 Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület
3250 Pétervására Keglevich út 26. Postafiók 23.
Tel: 06 20 3603646
Tel/Fax: 06 36 368 414
e-mail cím: hevesi33@citromail.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Posts
Read More

Tüzgyújtási tilalom

Az utóbbi időben hosszabb ideje tartó csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért Heves megye területén lévő…
Read More

Szemétszállítás info

Tájékoztatjuk Pétervására város lakosságát, hogy 2013. november 1-én pénteken a kommunális és szelektív hulladékszállítást a szokásos időben végezzük.…