Égböl pottyant ajándékok – Gyermeknap – „péterkei módra”

Zsúfolásig megtelt a pétervásárai sportpálya gyermekekkel és őket  kísérő szüleikkel tegnap. A szervezők változatos programokkal, a fellépők pedig színvonalas műsoraikkal vívták ki a közönség elismerését.

Bár a reggeli időjárás túl sok reménnyel nem kecsegtetett, kilenc órakor megkezdődött az igazán sikeresnek mondható rendezvény, amelyet a jelenlévő mintegy félezer gyermek már hetek óta várt. Eged István, Pétervására polgármestere az elsők között köszöntötte az ünnepelteket. Szavai szerint gyermeknapon felcserélődnek a szerepek, hiszen ilyenkor a szülőknek kell megfelelniük szeretett gyermekeiknek.

A polgármester köszöntője után az óvodások és iskolások bemutató tánca következett. A profi előadókat Kerékgyártó Alida és Janoviczné Krutij Irina tanították be. A táncos produkciók után Bíró Vivien mozgatta meg a gyerekeket, és a bemelegítés után Molnár Gyula vezetésével futottak a focipályán a csöppségek, akiknek egyébként egypercnyi szabadidejük sem volt, hiszen nevezhettek a családi váltóversenyekre, de a labdarúgó-, röplabda-, sakk- és kerékpárversenyen is kipróbálhatták tudásukat, tehetségüket.

A szervezők fakultatív programok garmadájával készültek az ünnepelt gyermekseregnek, akik ki is használták a lehetőségeket: tollasoztak, kézműveskedtek, kipróbálták az íjászatot, megtekintették a rally-, a tűzoltó- és rendőrautókat, de kipróbálták a festékkorongozást és az arcfestést is. Azokat, akik épp’ nem a fent említettek valamelyikével töltötték idejüket, az ugrálóvárban, vagy a rodeóbikán találták meg szüleik.

A pétervásárai gyermeknap délutánra már a nap sugarait is előcsalogatta, így verőfényes napsütésben táncolhattak a gyermekek és felnőttek a borsodnádasdi zumbásokkal, akik fergeteges műsort adtak. A zenés produkció után a Bujutsu – kai harcművészeti bemutató következett, amelynek sikere Végh Tamás és csapata munkáját dicséri.

A nap sztárvendégét, Kasza Tibort ezután tapsolta a színpadra a közönség, aki betöltötte hangjával a sportpályát és a tapsolókat is dalra fakasztotta. A félórás koncertet követően a helyi rendőröké volt a terep, akik a rendőrkutyás bemutatón azt szemléltették: hűséges négylábú társaik hogyan is segítik munkájukat. A fellépők sorát a shotokan harcművészeti bemutató zárta, amelyet Eged László és sok-sok kis tanítványa mutattak be az érdeklődő közönségnek.

A fergeteges nap nem múlhatott el meglepetések nélkül: az önkéntes tűzoltók vízágyúval gondoskodtak arról, hogy egyik gyermek se ússza meg szárazon a napot. Délután pedig a szó szoros értelmében az égből hullott az ajándék, hiszen a bükkszenterzsébeti tűzoltó, Utassy György motoros siklóernyővel érkezett a sportpálya fölé és szórta a cukrot a gyermekeknek.

A fergeteges nap a tombolanyeremények kiosztásával zárult, ahol értékes társasjátékokat, ajándékcsomagokat, és két biciklit is hazavihettek a mosolygós csöppségek.

(A fotókat Varga Attila és Csörgő Balázs készítették, a videót pedig Szántó László)

– Gyermeknapi meghívó
– Gyermeknapi plakát
– Galéria a gyermeknapról
– Videó összefoglaló a gyermeknapról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük