Pétervására Szedte !

_dsc1006

 

Óvodások, iskolások, helyi és környékbeli lakók, kormány- és helyi hivatali dolgozók egyaránt a pétervásárai szemét felszámolását tűzték ki célul a szombati országos akció keretében. A közel kétszáz önkéntesnek köszönhetően 15 m3-nyi szemetet szállított el a városból a helyi PEVIK, közszolgáltató kft.

A Heves Megyei Kormányhivatal közel félszáz dolgozója csatlakozott a helyi lakókhoz, megkönnyítve számukra a városban, illetve a város határában lévő szemét felszámolását. Az önkénteseket – akikből igen szép számú csapat verbuválódott – a helyi polgármester, Eged István köszöntötte a város főterén, és egyben megköszönte mindenkinek a részvételt. A rövid eligazítás után négy csoportra oszlott a tömeg és megkezdődött a szemét felszámolása: Ivád, Tarnalelesz, Bükkszék és Kisfüzes irányába indultak el a csapatok, s mintegy két óra alatt megtisztították a környezetet. Az akciónak köszönhetően a kisfüzesi úton található illegális szemétlerakót sikerült szinte teljesen megszüntetni, s a mellette található patak medrét is kipucolták a segítő kezek. A szemfüles önkénteseknek köszönhetően 15 m3-nyi szeméttől szabadult meg Pétervására és környéke, amelyet a PEVIK kft. dolgozói szállítottak el az utak mellől.

A szemétszedési akció verőfényes napsütésben, jó hangulatban telt és nem utolsósorban: sikeres volt. Azonban nincs öröm üröm nélkül: az országosan meghirdetett akció keretében ugyanis a programhoz csatlakozók arról kaptak tájékoztatást, hogy minden önkéntes megkapja a szemétszedéshez szükséges felszerelést, azaz kesztyűket, zsákokat, valamint egy-egy ásványvizet és almát. Pétervására önkormányzata az akció előtti napon kapott tájékoztatást arról, hogy a fentiek nem állnak rendelkezésre. A helyi önkormányzat és a PEVIK Kft. azonban kézen fogták egymást – gyors intézkedéseiknek és a helyi vállalkozóknak köszönhetően nem akadályozta semmi a szombati akció létrejöttét.

További képek az akcióról itt >

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük